Računalništvo, telefonija
21.10.2019 06:18
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prijava v Windows kar z avtentikacijskim ključkom

Za prijavo v operacijske sisteme Windows 7, Windows 8.1 in Windows 10 bomo lahko uporabili avtentikcijski ključek Yubico YubiKey.
Za prijavo v operacijske sisteme Windows 7, Windows 8.1 in Windows 10 bomo lahko uporabili avtentikcijski ključek Yubico YubiKey.

Dostopna gesla so s strani uporabnikov osebnih računalnikov še vedno eden najpogosteje uporabljenih načinov zaščite pred nepooblaščenim dostopom do spletnih storitev in do shranjenih podatkov v oblaku. Nekatera so celo takšna, da bi njihova objava lahko marsikomu precej zagrenila življenje. Kljub temu večino uporabnikov ni preveč domiselnih pri oblikovanju svojih gesel. Zato ne preseneča, da postanejo znana spletnim nepridipravom takoj, ko uspejo vdreti v podatkovno bazo kakšne slabo varovane spletne storitve.

Ker je enako slabo varovan tudi dostop do operacijskega sistema Windows, so pri podjetju Yubico izdelali posebno programsko opremo, ki omogoča prijavo v operacijski sistem kar z uporabo njihovega avtentikacijskega ključka YubiKey. Poskusna različica namenske programske opreme je združljiva z bogato paleto operacijskih sistemov Windows, in sicer Windows 7 (podprt do 2020), Windows 8.1 in Windows 10. Poleg tega je zagotovljena tudi izdelava varnostne kopije avtentikacijskega ključka YubiKey v primeru, da bi ga izgubili.

Največja prednost uporabe avtentikacijskega ključka YubiKey je v tem, da zagotavlja visoko varnost dostopa brez potrebe po vnosu dostopnega gesla. Poleg tega pripomore k boljšemu varovanju pred spletnimi napadi, kot je na primer ribarjenje. Avtentikacijski ključek YubiKey uporabljamo tudi za prijavo v storitve, kot je na primer elektronska pošta Gmail.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več