Računalništvo, telefonija
09.12.2015 11:58

Deli z drugimi:

Share

Privlačno ohišje za močan računalnik, ki ne bo upognil hrastove mize

Raven RVZ02
Raven RVZ02

Želite odlično ohišje za vaš močan namizni računalnik, ki pa vam ne bo upognil vaše hrastove mize? Želite, da poleg tega še dobro izgleda? Potem imajo pri podjetju Silverstone za vas odlično rešitev.

Njihovo novo mini-ITX ohišje prinaša obilje novosti, prostora in odličnega oblikovanja. Model Raven RVZ02 vas prav gotovo ne bo pustil ravnodušne. Izgleda odlično, prav nič pa ne zaostaja z ponujenimi rešitvami za postavitev vaših najljubših kosov računalniške opreme.

Od znotraj je videti ohišje zelo osnovno. Kar je v resnici tudi genialnost njegove zasnove. Omogoča lahko vgradnjo komponent, kar je nekaj s čimer se lahko pohvali malo katero ohišje v tem razredu. Za matične plošče je dobro poskrbljeno z razširjeno režo, ki omogoča široko kompatibilnost z izdelki na trgu. Zelo zanimiva je SFX-L podpora za napajalnike, ki omogoča, da v ohišje spravite napajanje, ki meri 130mm namesto standardnih 100mm. To omogoča tudi inštalacijo večjega ventilatorja.

Poleg mesta za napajalnik se nahaja 3,5« mesto za optično enoto. Lahko pa se odločite, da tukaj vstavite trdi disk, kar vam priporočamo tudi mi. Na voljo sta kar dve mesti za 2,5-inčne diske, kamor boste lahko namestili svoje SSD pogone. Odlična zasnova omogoča inštalacijo brez potrebe po prejšnjem odstranjevanju kakšnega dela opreme.

Ena od pomembnejših enot v računalniku je prav gotovo grafična kartica. Tu Raven zopet zasije v vsej luči. Nudi namreč podporo za 13« grafične kartice, kar pomeni, da boste notri spravili tudi grafike tipa GeForce GTX 980 Ti. Na oskubljene različice grafičnih kartic lahko tako mirno pozabite.

Samo ohišje ne omogoča inštalacije ventilatorja tako, da je hlajenje odvisno od same zasnove. Mesto za grafično kartico in procesor je zasnovano tako, da do teh kritičnih enot pride zadostna količina hladnega zraka in jih tako tudi ustrezno hladi.

Zaradi izjemno premišljenega videza, je delo s tem ohišjem nič bolj zakomplicirano, kot z recimo ohišjem srednje velikosti. To je nekaj, kar bodo prav gotovo cenili novo pečeni sestavljavci.

Oglejmo si primer sestave takega računalnika:

– Matična plošča: Asrock Fatal1ty Z170 Gaming-ITX

– Procesor: Core i7-6700K

– Grafika: Gainward GTX 980TI

– Ram: 2 x 4GB G.Skill Ripjaws V

– Napajalnik: Silverstone SX500-LG

– Primarni disk: Plextor M6e Series 512GB M.2 PCIe Internal SSD

– Sekundarna diska: 2x WD 1TB Red 2,5«

– Hladilnik procesorja: Silverstone Argon AR06

Kot lahko vidite, je to precej močna konfiguracija, ki z lahkoto opravi vsako nalogo. Navkljub designu, ki je izločil ventilatorje temperature ostanejo v primernih parametrih tudi pod veliko obremenitvijo.

Če povzamemo:

– Odlična porazdelitev mest za komponente

– Lahkota vgradnje

– Zelo privlačen zunanji videz

– Dobro hlajenje navkljub zasnovi brez ventilatorjev

– Sprejemljiva cena

Vse to vodi do samo enega zaključka. Ohišje Silverstone Raven RVZ02 je odlično in vaša logična izbira, če ste ravno na lovu za svojim novim kosom ponosa. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35