Računalništvo, telefonija
24.02.2020 09:02

Deli z drugimi:

Share

Prodaja mobilnih telefonov 5G boljša od vseh pričakovanj

Letos naj bi bilo skupno prodanih kar 200 milijonov pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G.
Letos naj bi bilo skupno prodanih kar 200 milijonov pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G.

Čeprav mnogi še vedno niso povsem prepričani v varnost mobilnega omrežja 5G, se že kar nekaj držav širom sveta poteguje za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Zato ne preseneča, da je ta uporabnikom storitev mobilne telefonije vse bolj dostopna in jim seveda prinaša številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Temu trendu pričakovano sledijo tudi proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, saj njihovi izdelki s podporo mobilnemu omrežju 5G postajajo vse dostopnejši in cenovno ugodnejši.

Zaradi vse dostopnejše tehnologije mobilnega omrežja 5G ne presenečajo zelo optimistične napovedi analitskega podjetja Strategy Analytics. Ti so prepričani, da bo prodajalcem že letos skupno uspelo prodati kar 15 odstotkov pametnih mobilnih telefonov, ki bodo opremljeni s podporo za mobilno omrežje 5G. To v praksi pomeni, da naj bi bilo letos skupno prodanih kar 200 milijonov pametnih mobilnih telefonov s podporo novemu omrežju.

Največ pametnih mobilnih telefonov s podporo omrežju 5G naj bi bilo seveda prodanih na območjih, kjer je omrežje 5G že postalo del vsakdana uporabnikov storitev mobilne telefonije. Poleg Združenih državah Amerike in Kitajske, naj bi ti telefoni šli odlično v prodajo tudi v Južni Koreji, na Japonskem in seveda v Nemčiji. Pri nas bo prodaja teh telefonov seveda precej manjša, saj tehnologija 5G po vsej verjetnosti še dlje časa ne bo zaživela.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več