Računalništvo, telefonija
31.10.2018 07:47
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tovarna z roboti, ki bodo sestavljali robote

Najbolj napredna robotska tovarna bo nared v drugi polovici leta 2020.
Najbolj napredna robotska tovarna bo nared v drugi polovici leta 2020.

Robote najdemo tako rekoč že na vseh področjih, ki so bila še pred kratkim izključno v domeni človeka. Visokotehnološke naprave se namreč ne pritožujejo nad delovnimi pogoji, ne potrebujejo dopusta in ne zahtevajo plače. Najnovejša poteza švicarskega robotskega podjetja ABB pa marsikomu ne bo všeč, saj so na Kitajskem (v mestu Shanghai) pričeli z gradnjo prve tovarne na svetu, kjer bodo zaposleni predvsem roboti, ti pa bodo gradili druge robote in sestavne dele zanje.

Švicarsko robotsko podjetje je za ta namen namenilo preračunanih 131 milijonov evrov, ključno vlogo pa bo tu imel njihov “enoroki” robot YuMi. Ključno vlogo pri tem bo imela tudi napredna programska oprema SafeMove2, ki bo poskrbela za to, da bodo roboti delo opravljali varno, skupaj z zaposlenimi iz mesa in kosti. Tu naj bi šlo za eno izmed najbolj naprednih tovarn na svetu, pri čemer bo na voljo celo poseben oddelek za raziskave in razvoj, ki se bo osredotočal na razvoj umetne inteligence.

Tovarna, kjer bodo roboti sestavljali druge robote in sestavne dele zanje, naj bi bila nared za pričetek proizvodnje v drugi polovici leta 2020. Površina prvega tovarniškega kompleksa pa naj bi skupno merila okoli 7.000 kvadratnih metrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več