Računalništvo, telefonija
30.06.2020 09:11
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi modularni tank, ki ga upravlja umetna inteligenca

Miniaturno vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle lahko povsem samodejno opravlja vojaške naloge.
Miniaturno vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle lahko povsem samodejno opravlja vojaške naloge.

Umetna inteligenca in rešitve, ki so neposredno povezane z njo, so trenutno v tehnološkem svetu ena najbolj opevanih tem. Podjetja zaradi tega na vseh področjih vanjo vlagajo zajetne vsote denarja in kadrovskih virov, saj gre za panogo, ki veliko obeta. V to so prepričani tudi pri estonskem podjetju Milrem Robotics, saj jim je kot prvim na svetu uspelo razviti prvi modularni tank, ki ga upravlja umetna inteligenca. To v praksi pomeni, da lahko vojaško vozilo povsem samodejno opravlja vojaške naloge, torej brez posadke.

Vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle tehta manj kot 12 ton in meri 6 x 3 x 2 metra. Novost se lahko nadzira na daljavo, pri tem pa operaterju na pomoč priskoči umetna inteligenca. Novodobno vojaško vozilo je zasnovano kot avtonomno ali polavtomatsko pomožno sredstvo vojaških enot ali kot spremljevalec konvojev. Celoto poganja hibridni dizel-električni motor. Tank se lahko približno eno uro premika tudi s pomočjo elektrike ali v povsem neslišnem načinu 24 ur opravlja izvidniške naloge.

Za tiho gibanje po terenu so inženirji podjetja Milrem Robotics vojaško vozilo Type-X Robotic Combat Vehicle opremili z gumijastimi verigami. Doseže lahko končno hitrost do 80 kilometrov na uro. Tudi avtonomija delovanja ni od muh, saj s polnim dizelskim rezervoarjem lahko prevozi približno 600 kilometrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178