Računalništvo, telefonija
17.05.2014 08:41

Deli z drugimi:

Share

Prvi pomnilniški ključ USB za Applove mobilne naprave!

S pomnilniškim ključem iStick bo izmenjava podatkov med Applovimi mobilnimi napravami in osebnimi računalniki nadvse enostavna.
S pomnilniškim ključem iStick bo izmenjava podatkov med Applovimi mobilnimi napravami in osebnimi računalniki nadvse enostavna.

Nadobudni inženirji kalifornijskega podjetja HYPER so pred kratkim javnosti razkrili prvi pomnilniški ključ USB, ki je namenjen hitri in enostavni izmenjavi podatkov med pametnimi mobilnimi telefoni in tablicami podjetja Apple ter namiznimi in prenosnimi računalniki. Pametni ključek iStick je namreč opremljen tako z vmesnikom Lightning kot klasičnim USB ter elektroniko, ki skrbi, da je vsebina shranjena na pomnilniku »vidna« tako na mobilnem operacijskem sistemu iOS kot operacijskih sistemih Windows, Linux in Mac OS X. Za uporabo novosti pa za nameček ni potrebno nameščati nikakršnih dodatnih programov ali gonilnikov.

Pomnilniški ključ iStick podjetja HYPER je združljiv s pametnimi mobilnimi telefoni iPhone 5, iPhone 5S in iPhone 5C, tabličnimi računalniki iPad (4. generacija), iPad mini, iPad mini z Retina zaslonom in iPad Air ter večpredstavnostnimi predvajalniki iPod touch (5. generacija). Novost bo na voljo s kapacitetami 8, 16, 32, 64 in 128 gigabajtov, za vstopno različico pa je v predprodaji s kar 50 odstotnim popustom potrebno odšteti preračunanih 40 evrov. Pregrešno dragega novinca v beli, črni, zlati in srebrni barvi bomo vsaj zlahka prenašali naokrog, saj meri komajda 51,6 x 28,6 x 9,1 milimetrov in tehta le borih deset gramov.

Ker je zanesenjakom podjetja HYPER na spletnem portalu Kickstarter (bit.ly/iStick-HYPER) že uspelo zbrati potrebna denarna sredstva za pričetek proizvodnje pomnilniškega ključka iStick, bo ta prvim kupcem na voljo že avgusta letos. Vse prednosti novosti pa si oglejte na spodnjem videoposnetku oziroma na spletnem naslovu bit.ly/HYPER-iStick.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več