Računalništvo, telefonija
13.07.2017 08:20

Deli z drugimi:

Share

Prvi prenosnik na svetu z brezžičnim polnjenjem!

Prenosni računalnik Dell Latitude 7285 je prvi prenosnik, ki ga lahko polnimo tudi brezžično!
Prenosni računalnik Dell Latitude 7285 je prvi prenosnik, ki ga lahko polnimo tudi brezžično!

Danes že marsikateri pametni mobilni telefon in tablični računalnik srednjega in višjega cenovnega razreda omogočata brezžično polnjenje. Ker je ta način polnjenja mobilnih naprav med uporabniki nadvse priljubljen, so se pri podjetju Dell odločili za pričetek prodaje prvega prenosnega računalnika, ki prav tako omogoča brezžično polnjenje baterije. Tu gre za prenosni računalnik Latitude 7285, ki je bil javnosti sicer predstavljen že pred dobrega pol leta na računalniškem sejmu CES 2017, novost pa polnimo tako, da jo le položimo na polnilno postajo, ki je komajda večja od samega prenosnika.

Nad prvim prenosnikom s sistemom brezžičnega polnjenja Dell Latitude 7285 bodo zagotovo navdušeni tudi najzahtevnejši uporabniki, saj ga je podjetje Dell opremilo s kakovostnim na dotik občutljivim zaslonom podjetja Sharp, in sicer z 31,2 centimetrsko (12,3-palčno) diagonalo in ločljivostjo 2.880 x 1.920 slikovnih točk. Za preračunavanje podatkov skrbijo kar tri različice zmogljivi Intelovi procesorji s sredicami Kaby Lake (platforma Corei/Core im vPro), tipkovnica za hitro in zanesljivo tipkanje pa je pri vseh različicah seveda snemljiva.

Prenosni računalnik Dell Latitude 7285 je mogoče opremiti s tremi različicami tipkovnice, pri čemer lahko kupec izbira med modeli »Travel«, »Productivity« in »Wireless Charging«. Model »Travel« je namenjen manj zahtevnim uporabnikom, model »Productivity« je opremljen z dodatno baterijo, ki zagotavlja do dodatne štiri ure avtonomije delovanja, medtem ko model »Wireless Charging« pričakovano podpira brezžično polnjenje, in sicer na enak način kot pametnih mobilnih telefonih. Ni prenosnik podjetja Dell podpira še bogato paleto tehnologij, kot sta na primer dvokanalna brezžična poveza Wi-Fi (802.11 ac), tehnologija Miracast (video) in brezžična povezava Bluetooth 4.2. Uporabnikom so na voljo dva priključka USB-C ter nepogrešljivi Thunderbolt 3, medtem ko za varnost podatkov pred nepridipravi skrbi varnostna tehnologija Trusted Platform Module (TPM) 2.0.

Poslovni prenosni računalnik Dell Latitude 7285 med drugim podpira še Microsoftovo tehnologijo Windows Hello za hitro prijavo preko spletne kamere, medtem ko baterija zmogljivosti 34 vatnih ur zagotavlja avtonomijo delovanja do šest ur oziroma do 10 ur v navezi s tipkovnico »Productivity«. Zahtevnejšim uporabnikom pa je na voljo za nakup še namensko digitalno pero Stylus. Strojna oprema prenosnega računalnika Dell Latitude 7285 tudi ne razočara, saj obsega sistemski pomnilnik kapacitete osem oziroma 16 gigabajtov, pogon Solid State kapacitete 128 gigabajtov oziroma 512 gigabajtov ter celo dve spletni kameri ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, in sicer tako spredaj kot zadaj.

Prvi prenosnik s sistemom brezžičnega polnjenja seveda ni poceni. Cena vstopne različice je namreč postavljena na preračunanih 1.050 evrov, za brezžično polnjenje pa bomo potrebovali še namensko tipkovnico in poseben podstavek v višini preračunanih 480 evrov.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več