Računalništvo, telefonija
13.10.2015 09:01
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prvi projektor v vesolju

Prvi projektor v vesolju
Prvi projektor v vesolju

Na mednarodni vesoljski postaji ISS, skupnemu vesoljskemu projektu ameriške NASE, Evropske Unije, Rusije in Japonske, se po novem nahaja prvi projektor, ki je kadarkoli bil uporabljen v vesolju. Podjetje Casio je na razpisu pridobilo možnost, da pošlje projektor XJ-M256 na vesoljsko postajo in pri tem omogoča astronavtom lažje opravljanje delovnih nalog.

Astronavti so doslej pretežno uporabljali prenosne računalnike, ki pa zaradi majhnih zaslonov niso primerni za uporabo. Sčasoma se je tako izkazala potreba po predstavitvi vsebin v večjem formatu. Pri tem izstopajo izobraževalni video posnetki, ki se nanašajo na vesoljske pohode, popravila vesoljske postaje in uporabo ostale tehnologije. Projektor bo pa brez dvoma prav tako priročen za trenutke izven delovnega časa, ki ga astronavti med drugim namenjajo spremljanju televizije in gledanju najnovejših filmov.

Razloga zakaj se je izbral ravno projektor XJ-M256 podjetja Casio sta dva. Prvi je povezan z nizko električno porabo energije. Namesto klasične žarnice uporablja projektor hibridni sistem laserjev in LED svetil. Po navedbah podjetja omenjena tehnološka rešitev, v primerjavi s konkurenco zniža porabo električne za 50 odstotkov. Kljub temu pa ponuja svetilnost, ki znaša 3.000 Lumenov. Drugi razlog pa je vzdržljivostjo naprave. Naprava naj bi brez težav zdržala do 20.000 ur delovanja.

Projektor pa ni zgolj namenjen astronavtom in ekstremnim razmeram na vesoljski postaji ampak ga je možno kupiti tudi za povsem običajna, zemeljska, opravila. Casio ob nakupu ponuja 3 letno garancijo na vse sestavne dele z izjemo hibridnega laserskega in LED svetila za katerega velja 5 letna garancija.

Za več informacij o Casio projektorjih pokukajte na www.centerprojekcije.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več