Računalništvo, telefonija
12.11.2019 13:00

Deli z drugimi:

Share

Realme naskakuje indijski trg

Glede na lansko leto gredo pametni telefoni znamke Realme v Indiji za med. Rast je kar 400 %.
Realme naskakuje indijski trg
Realme naskakuje indijski trg

Pri tem mobilnem gigntu le še utrjujejo svoj tržni položaj na indijskem trgu pametnih mobilnikov. Trenutno zasedajo 14,3 % tržni delež, kar je občutno več kot je znašala rast v letu poprej (3,1 %). Rast gre po navedbah nekaterih medijev na račun novih modelov, zlasti modela C2 in njihovega pametnega telefona serije 5. V tretjem četrtletju letos so sicer kupci iz Indije kupili 46,6 milijonov pametnih telefonov različnih blagovnih znamk.

Na prvem mestu se še vedno drži kitajski Xiaomi (27,1 %), sledijo mu Samsung, Vivo, Realme in Oppo. Če bi Vivo, Realme in Oppo šteli kot eno podjetje zaradi njihovega skupnega lastništva zasebnega konglomerata BBK Electronics, bi brez dvoma šlo za prodajalca številka ena v Indiji.

Največ je v zadnjem času izgubil Samsung, 8,5% padec, a je še vedno na drugem mestu. Analitiki pri tem opozarjajo na nekoliko izkrivljeno metodologijo pri izdelavi statistike, saj naj bi bil razlog za padec v zamiku objave novih modelov, njegov dejanski tržni delež pa naj bi bil večji. Korejskega giganta naj bi po besedah poznavalcev bolj skrbelo dejstvo, da je indijski trg že izoblikovan, rast pa se dogaja le v segmentu tekmecev, ki imajo manjši tržni delež kot Samsung.

Blagovna znamka Realme doživlja na trgu pravo razsvetljenje, kljub hitremu odzivu Xiaomija, vodilnega ponudnika v državi. Če upoštevamo samo spletno prodajo, ima Xiaomi 40 odstotkov trga in prve štiri od najboljših petih modelov pametnih telefonov. V hitro rastočem segmentu naprav med 300 in 500 ameriškimi dolarji sta bili izjemni uspešnici njegova modela Redmi K20 in K20 Pro.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več