Računalništvo, telefonija
26.11.2018 16:05

Deli z drugimi:

Share

Rebellion se podaja v filmske in televizijske vode

Rebellion z nakupom studia obljublja kar 500 novih delovnih mest.
Rebellion z nakupom studia obljublja kar 500 novih delovnih mest.

Oxfordski razvijalec iger, ki je konec devetdesetih let zaslovel s streljačino Aliens versus Predator in nato po letih zatišja nase ponovno opozoril s Sniper Elite, je že lani ustvaril Rebellion Productions in tako naznanil naskok na filmsko področje.

Sedaj pa gre zares, saj je Rebellion pred kratkim za 100 milijonov dolarjev odkupil prostore bivše tiskarne londonskega časnika Daily Mail. V njih bodo najprej posneli TV-serijo Judge Dredd: Mega-City One in filmsko adaptacijo stripa ter igre Rogue Trooper, ki je lani dobila tudi HD-predelavo za osebne računalnike, PlayStation 4, Xbox One in Nintendo Switch.

Oba omenjena junaka sta sicer del znanstvenofantastične zbirke stripov 2000 AD, ki jo ima Rebellion v lasti že 18 let, zato verjetno v prihodnosti lahko pričakujemo še več filmskih upodobitev njenih protagonistov. Eden od ustanoviteljev Chris Kingsley pravi, da sta povpraševanje in ponudba vsebin na pretočnih storitvah, kot sta Netflix in Amazon v zadnjih letih ogromna, zato se čedalje več podjetij odloča za sodelovanje z njimi.

Čeprav je produkcija Mega-City One zaenkrat še ovita v skrivnost, naj bi serija luč sveta ugledala prihodnje leto, šlo pa naj bi za nadaljevanje ali predzgodbo že skoraj kultne ekranizacije Dredd iz leta 2012.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10