Računalništvo, telefonija
13.09.2017 05:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Revolucionarni macOS High Sierra že 25. septembra

Novi Apple macOS High Sierra bo na voljo za prenos povsem brezplačno!
Novi Apple macOS High Sierra bo na voljo za prenos povsem brezplačno!

Konec septembra bodo na svoj račun prišli tudi uporabniki novejših Applovih namiznih in osebnih računalnikov, saj jim bo podjetje Apple ponudilo v prenos zanimivi operacijski sistem macOS High Sierra. Novost bo na voljo za prenos 25. septembra in bo seveda na voljo povsem brezplačno. O nadgradnji na različico 10.13 nas bo obvestil Applov osebnih računalnik sam, vendar le, če bomo imeli na njem nameščeno zdajšnjo različico operacijskega sistema macOS Sierra (različica 10.12).

Namizni operacijski sistem Apple macOS High Sierra bo prinesel izboljšan spletni brskalnik Safari, ki naj bi bil daleč najhitrejši brskalnik za omenjeni operacijski sistem. Ta bo med drugim prinasel še možnost blokiranja samodejnega predvajanja video vsebin ter bo opremljen s sistemom za preprečevanje posega v zasebnost in sledenje uporabnikovim aktivnostim na spletu. Poleg tega se bo noci MacOS High Sierra ponašal še z izboljšanimi funkcijami za urejanje slik, novo različico Applovega datotečnega sistema ter boljšo podporo za video format 4K. Poleg tega bo Apple pri posodobljenem operacijskem sistemu izboljšal tudi sistem za navidezno resničnost.

Med večjimi novostmi namiznega operacijskega sistema Apple macOS High Sierra gre izpostaviti še povsem novi datotečni sistem, ki je javnosti poznan kot Apple File System (apfs). Ta bo seveda prinesel stabilnejše in predvsem hitrejše delovanje Appplovih namiznih in prenosnih računalnikov. Nič manj zanimiva pa ni izboljšana podpora za navidezno in razširjeno resničnost.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več