Računalništvo, telefonija
24.11.2017 09:29

Deli z drugimi:

Share

Roboti celo v vlogi čistik!

Robot čistilka EMMA podjetja Brain Corp. se je v praksi izkazal za zelo učinkovitega!
Robot čistilka EMMA podjetja Brain Corp. se je v praksi izkazal za zelo učinkovitega!

Razvoj tehnologije iz dneva v dan poteka hitreje. Vse več je govora o naprednih robotih, ki naj bi nam vzeli delo in službe. Vse kaže na to, da bo to že v bližnji prihodnosti mogoče, saj je podjetje Brain Corp. izdelelalo robota, ki lahko v celoti nadomesti delo čistilca tal. Tu gre za čistilnega robota z oznako EMMA, ki ga že preizkušajo v priznani ameriški trgovinski verigi Walmart.

Čistilni robot EMMA brez težav čisti tla in to brez nikakršne pomoči s strani človeka. Ta je namreč opremljen s spletnimi kamerami, tipali in naprednimi senzorji LiDAR, ki mu omogočajo gibanje tako med policami kot me nakupovalci. Robot lahko sam »raziskuje« okolico, zato mu ni treba določiti površine, ki jo mora očistiti, saj jo bo določil sam v teku čiščenja trgovinskih površin.

Čistilnega robota EMMA podjetja Brain Corp. trenutno preizkušajo le v eni trgovini Walmart, zaposleni in nakupovalci pa so nad njim zadovoljni. Ta namreč površine čisti skozi celoten dan brez prestanka, kar mu omogoča zmogljiva baterija. Če bo pilotni projekt uspel, bodo čistilnega robota EMMA pričeli uporabljati tudi v drugih trgovinah ameriške trgovinske verige Walmart.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več