Računalništvo, telefonija
09.01.2017 10:19
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Roboti za seks v troje bodo kmalu postali resničnost

Ljubezenski roboti bi lahko v naslednjih letih pošteno popestrili odnose, ali pa v skrajnih primerih celo popolnoma nadomestili partnerje.
Ljubezenski roboti bi lahko v naslednjih letih pošteno popestrili odnose, ali pa v skrajnih primerih celo popolnoma nadomestili partnerje.

Vse kaže na to, da bo čas klasičnega seksa kmalu mimo, saj se na trgu pojavljajo vse bolj dovršene in strašljivo realne robotske lutke, ki lahko izpolnijo prav vsako seksualno fantazijo. Futurologi že govorijo o ljubezenskih robotih, ki naj bi uporabnikom v bližnji prihodnosti ponujali neverjetno intenzivne orgazme oziroma takšne, ki jih pri običajnem seksu ni mogoče doseči. Zato so ti prepričani, da nam bodo robotske lutke znatno povečale kakovost življenja, zaradi njih pa naj bi tudi živeli precej dlje kot živimo zdaj.

Novodobni ljubezenski roboti bodo namreč imeli utrip srca in toplo kožo, kar pomeni, da bodo v celoti posnemali živa bitja, vključno z glasovi. Sistem izdelave in naročanja teh izdelkov bo že v naslednji letih postal že tako izpopolnjen, da bodo omenjene lastnosti zelo kmalu postale realnost. Uporabnik bo tako lahko naročil žensko ali moško robotsko lutko, ki jo bo lahko oblikoval po svojih željah (po podobi prijateljice, nekdanjega fanta, ali celo znane osebnosti). Pri tem ljubezenski robot seveda ne bo imel le videza določene osebe, ampak tudi njegovo velikost, glas in osebnost.

Razni seksologi so prepričani, da bodo dovršeni in tehnološko izpopolnjeni roboti lahko celo posegli v spolno življenje parov. Z uporabo robota si bodo pari upali stopiti še korak dlje pri uresničevanju svojih seksualnih fantazij, saj ta ne bo imel spolno prenosljivih bolezni in spominov. V to je prepričan tudi strokovnjak za spolne prakse Ian Krener, ki meni, da bo tovrstni trg brez težav zaživel, saj so roboti le »pripomočki«, ki ne ustvarjajo ljubosumja.

Čeprav današnji ljubezenski roboti še niso dovolj tehnološko izpopolnjeni, da bi lahko nadomestili pravega človeka, bi se to lahko zgodilo že v naslednjih letih. Medtem ko naj bi bili prototipi teh spolnih igračk narejeni že v naslednjih petih letih, bo na njihovo uradno prodajo treba še malo počakati. Po najbolj optimističnih napovedih bi lahko bili prvi tovrstni roboti na prodajnih policah že leta 2030, v primeru hitrega razvoja tehnologije pa morda celo prej.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več