Računalništvo, telefonija
05.11.2019 11:00

Deli z drugimi:

Share

Samsung uspešen v prodaji modela Note 10

Iz podjetja Samsung Electronics so sporočili, da so v dobičku za tretje četrtletje letošnjega leta zabeležili močan padec prodaje na letni ravni. Slabo se je odrezala predvsem prodaja mikročipov, ki je doslej predstavljala precej dobičkonosno nišo znotraj omenjenega podjetja. Na drugih področjih je bil Samsung v tem času sicer uspešnejši.
Samsung uspešen v prodaji modela Note 10
Samsung uspešen v prodaji modela Note 10

Prihodki podjetja so se ustalili pri približno 53 milijardah ameriških dolarjev, dobiček iz poslovanja znaša približno 6,71 milijarde USD. Padec je tako 5 oziroma kar 56 %! Sam posel z mobilnimi telefoni jim je navrgel prihodke v višini 25 milijard USD, kjer so zabeležili 17 % rast, dobiček pa se je v tem segmentu povečal za 32 % na približno 2,92 milijarde USD. Dobičkonosna niša je tudi izdelava in prodaja zaslonskih plošč, še ugotavljajo pri Samsungu.

Priznali so, da je odlična prodaja v segmentu mobilne telefonije zahvaljujoč modelu Galaxy Note 10 in seriji A telefonov, kot tudi boljše upravljanje z maržami na nekaterih trgih, kamor množično plasirajo še nekatere druge elektronske naprave.

Kljub temu, da se Note 10 prodaja bolje kot model 9, Samsung še vedno ni izboljšal rekordne prodaje iz prejšnjih sezon. Pri zaslonskih panelih se dobro prodajajo manjši in srednje veliki OLED paneli in TV zasloni, medtem ko je prodaja televizorjev hišne blagovne znamke Samsung padla.

V prihodnjem letu naj bi se v Samsungu osredotočili na 5G tehnologijo in prepogljive pametne telefone, a analitiki pravijo, da bo rekordno prodajo iz prejšnjih sezon težko preseči, kar gre tudi na račun ohlajanja svetovne ekonomije.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več