Računalništvo, telefonija
27.10.2015 09:21

Deli z drugimi:

Share

Samsung z nenavadnimi baterijami za nosljivo elektroniko

Upogljiva baterije podjetja Samsung obetajo izdelke nosljive elektronike povsem nenavadnih oblik.
Upogljiva baterije podjetja Samsung obetajo izdelke nosljive elektronike povsem nenavadnih oblik.

Podjetje Samsung je predstavilo nadvse zanimive prototipe baterij, ki bo omogočila izdelavo nosljive elektronike nadvse nenavadnih oblik. Baterije družine Band so bile pripravljene za pasove pametnih ročnih ur, z njihovo pomočjo pa naj bi se avtonomija delovanja vse bolj priljubljenih prenosljivih naprav povečala za kar polovico. To v praksi pomeni, da bi lahko tovrstno napravo uporabljali za celoten delavni teden brez potrebe po večkratnem polnjenju.

Za pametna oblačila pa je podjetje Samsung pripravilo baterije imenovane Stripe, saj te v debelino merijo zgolj 0,3 milimetrov. Tovrstne baterije bi se lahko uporabile celo za izdelavo pametnih ogrlic in pametnih naglavnih trakov ter pametnih oblačil. Ker imajo tovrstne baterije precej večjo gostoto od primerljivih baterij, bi se lahko uporabljale celo za povečanje avtonomije delovanja drugih prenosnih naprav, kot so na primer pametni mobilni telefoni.

Podjetje Samsung žal ni razkrilo, kdaj bodo baterije družin Band in Stripe na voljo za proizvajalce nosljivih naprav. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko bile tovrstne baterije proizvajalcev nosljive elektronike na voljo že v drugi polovici naslednjega leta.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,