Računalništvo, telefonija
15.10.2017 13:01
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Še več spletnih strani, ki prikrito rudarijo z vašim procesorjem

Še več spletnih strani, ki prikrito rudarijo z vašim procesorjem
Še več spletnih strani, ki prikrito rudarijo z vašim procesorjem

Nedavno smo poročali o tem, da so na spletni strani The Pirate Bay namesto prikazovanja oglasov začeli koristiti procesorsko moč računalnikov uporabnikov, in sicer z namenom rudarjenja kriptovalut oziroma navideznih denarnih enot. Programerji so namreč v kodo spletne strani The Pirate Bay v ta namen vgradili programsko opremo Coinhive, ki služi za rudarjenje kriptovalute Monero. To pa uporabnik »občuti« z večjo aktivnostjo procesorja računalnika, kar se posledično odraža v nekoliko počasnejšem delovanju.

Žal se za enak prijem postopoma odločajo tudi druge spletne strani, saj trenutno programsko opremo Coinhive uporablja že več kot 220 spletnih strani. Tu gre večinoma za spletne strani, ki se ukvarjajo s pornografijo, nelegalno vsebino, spletnimi zmenki in podobno, v treh tednih pa naj bi upravljavci spletnih strani tako zaslužili okoli 40 tisoč evrov. Zaradi tega so poznavalci prepričani, da se bodo za tovrstni način služenja denarja kmalu posluževale tudi druge spletne strani z bolj ali manj legalno vsebino.

Če procesorske moči vašega računalnika ne želite »deliti« v zameno za torrente, lahko izvajanje programa Coinhive ustavite. Rudarjenje namreč poteka preko vtiča JavaScript, izvajanje pa lahko blokiramo že z uporabo spletnega brskalnika (na primer Google Chrome).


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več