Računalništvo, telefonija
19.07.2010 15:35

Deli z drugimi:

Share

Se za T-2 ponovno zanima A1 Telekom Austria?

V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!
V kolikor gre podjetje T-2 v stečaj, jo bomo po vsej verjetnosti kratko potegnili prav vsi uporabniki internetnih storitev!

Okrožno sodišče v Mariboru je konec januarja letos ustavilo stečajni postopek zoper podjetje T-2. Glavni upnik, podjetje Smart Com, ki je oktobra lani kot prvo zahtevalo stečaj slovenskega ponudnika dostopa do svetovnega spleta, je namreč tedaj sodišču predložilo umik predloga za začetek stečajnega postopka. Čeprav sta svojo udeležbo v predhodnem postopku priglasila še podjetji Lokainvest in Telekom Slovenije, je mariborsko sodišče štelo, da sta predlog s tem samodejno umaknila še ta dva upnika.

Mariborska finančna družba Zvon Ena Holding, ki je večinski lastnik ponudnika internetnih storitev T-2, se je sicer zaradi dolgov že konec lanskega oktobra pričela pogovarjati z več strateškimi partnerji iz tujine glede prodaje deleža v družbi T-2. Po zadnjih informacijah, ki so zašle na svetovni splet, naj bi se za nakup mariborskega telekomunikacijskega podjetja ponovno zanimal A1 Telekom Austria, ki je med drugim lastnik Si.mobila. Pri podjetju T-2 so te informacije potrdili in priznali, da se za njihov prevzem zanimajo še druga tuja podjetja.

Več o prodaji podjetja T-2 s strani mariborske finančne družbe Zvon Ena Holding naj bi bilo znanega v septembru. Pogajanja o prevzemu bodo zagotovo vse prej kot »enostavna«, saj naj bi imelo podjetje T-2 po zadnjih podatkih kar 220 milijonov evrov dolgoročnih in kratkoročnih obveznosti. Od tega naj bi bilo kar 120 milijonov evrov bančnih posojil.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več