Računalništvo, telefonija
31.07.2014 10:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sharks Cove: Microsoftov mini računalnik!

Microsoftov mini računalnik Sharks Cove kljub nekoliko visoki ceni navdušuje v vseh pogledih!
Microsoftov mini računalnik Sharks Cove kljub nekoliko visoki ceni navdušuje v vseh pogledih!

Računalniškemu sistemu Raspberry Pi je kljub ne preveč všečnemu videzu uspelo navdihniti kulturo ustvarjalcev računalniško podprtih sistemov, zato ne preseneča, da je trgovcem doslej uspelo prodati že več milijonov enot. Zaradi tega so se tudi pri podjetju Microsoft odločili, da skupaj s podjetjem Intel za razvijalce pripravijo miniaturni računalnik, ki lahko brez težav poganjal Windows. Tu gre za miniaturni računalniški sistem Sharks Cove, katerega glavna odlika je 4-jedrni procesor Intel Atom Z3735G frekvence 1,33 gigahercev oziroma 1,83 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja.

Preostala strojna oprema miniaturnega Microsoftovega računalnika Sharks Cove obsega še vgrajeno grafično kartico Intel HD Graphics, gigabajt sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora, ki ga je seveda moč razširiti s pomnilniško kartico microSD. Za prikaz slik na zaslonu ali domačem televizorju je na voljo vmesnik HDMI, na voljo pa so celo priključki USB za priklop računalniške tipkovnice in miške. Čeprav je ključni namen računalnika Sharks Cove razvoj mobilne programske opreme za naprave Windows, lahko nanj brez večjih težav namestimo celo konkurenčni sistem Android.

Miniaturni Microsoftov računalnik Sharks Cove žal ni ravno poceni, saj ameriški trgovci zanj zahtevajo kar preračunanih 240 evrov (http://bit.ly/Sharks-Cove). Kupec ob tem pa prejme še sliko operacijskega sistema Windows 8.1 in namensko programsko opremo za razvoj programov za naprave s sistemi Windows.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO GRAFFIT d.o.o.

Podutiška cesta 92, 1000 Ljubljana, Tel: 01 510 35 70
Studio Graffit Uspešno promocijo podjetja lahko izvedemo na več načinov, preko medijev, spletne strani ali s širjenjem blagovne znamke. Obstaja tudi lažji in bolj praktični ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10