Računalništvo, telefonija
01.10.2009 13:45

Deli z drugimi:

Share

Slovenci najbolj zaupajo fotoaparatom in kameram Canon

V prvem četrtletju 2009 zabeležena rast prodaje aplikacij zunanjih ponudnikov, nameščenih na Canonovih večfunkcijskih napravah.
V prvem četrtletju 2009 zabeležena rast prodaje aplikacij zunanjih ponudnikov, nameščenih na Canonovih večfunkcijskih napravah.

Raziskava med naročniki slovenske izdaje revije Reader’s Digest je pokazala, da slednji v kategoriji kamer in fotoaparatov najbolj zaupajo Canonu. Raziskava, ki so jo v Sloveniji izvedli že tretjič, je del ene največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, saj poteka že v 18 državah.

Letos so se za nagrade Trusted Brand potegovali izdelki v 20 evropskih in 19 lokalnih kategorijah, Inštitut za raziskovanje medijev Mediana pa je zaupanje potrošnikov do blagovnih znamk analiziral iz odgovorov na zastavljena merila iz kategorije zaupanja, glede na njihove spontane navedbe blagovnih znamk, z vidika ocenjevanja kakovosti, zunanjosti, uporabnosti in primerne cene izdelka ter glede na to, ali so izdelek kupili in ga priporočili drugim. Kar 85 odstotkov jih je navedlo, da so kupci Canonovih izdelkov, medtem ko jih je polovica z njimi tako zadovoljnih, da bi jih priporočila tudi drugim.

»Izjemno smo počaščeni, da so slovenski potrošniki izbrali Canon kot najbolj zaupanja vredno znamko na področju fotoaparatov in kamer. Priznanje bralcev revije Reader’s Digest je svojevrstna nagrada za leta razvoja rešitev za upodabljanje, ki ga ženejo ustvarjalnost in inovacije, obenem pa zaveza za nadaljnji razvoj izdelkov najvišje kakovosti,« je dejal Jure Culiberg, Canonov direktor trženja v regiji CEE in generalni direktor podjetja Canon Adria.

»Zaupanje potrošnikov je eden glavnih dejavnikov uspešnosti blagovnih znamk, ohranjanje zaupanja pa je v hitro spreminjajočem se svetu eden največjih izzivov, s katerim se soočajo današnja podjetja. Na področju informacijskih tehnologij je ta izziv še posebej velik, zato podjetju Canon čestitam za nagrado »Trusted Brand« v kategoriji fotoaparatov in kamer,« je dodala Aleksandra Globokar, urednica slovenske izdaje revije Reader’s Digest.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več