Računalništvo, telefonija
13.06.2017 16:30

Deli z drugimi:

Share

Snap razvija drugo generacijo očal Spectacles

Snap razvija drugo generacijo očal Spectacles
Snap razvija drugo generacijo očal Spectacles

Podjetje Snap je v začetku tega meseca razširilo prodajo očal Spectacles v Evropo, med tem pa že razvijajo drugo generacijo “fotografskih očal”. Preskok, ki ga pri podjetju načrtujejo za drugo verzijo očal, bi znal biti kar precej radikalen, saj je v načrtu vključevanje tehnologije navidezne resničnosti.

Prvi model očal Spectacles je šel v prodajo lansko leto, cena očal pa je preračunanih 116 eur. Glavni namen očal je, da uporabnik z njimi snema videe in dela fotografije, katere neposredno objavlja na Snapchat. Ideja, ki jo ustvarjalci očal želijo do potankosti izpiliti je, kako uporabniku omogočiti deljenje in ustvarjanje karseda širokega spektra vsebin, ki bi potencialno bila zanimiva za sledilce.

Za portal TechCrunch je neimenovani vir povedal, da je druga generacija očal Spectacles v samem podjetju strogo varovana skrivnost, saj le nekaj posameznikov od 1800 zaposlenih sploh ve, da se nekaj dogaja v smeri nove generacije očal. Znano je, da naj bi nova očala bila zelo drugačna od prvega modela, vendar za zdaj še ni možno povedati v čem je tista glavna razlika. Ali bo to dizajn, tehnikalije, kombinacija s Snapchatom, uporabniška izkušnja?

Po pisanju portala TechCrunch bodo Spectacles 2 opremljena s tehnologijo navidezne resničnosti. Velik namig v to smer je prišel prejšnji mesec, ko je Snapovo vlogo za patent očal z navidezno resničnostjo odkril portal Mashable. Tudi to, kako bo navidezna resničnost inkorporirana v očala, še ni znano, je pa povsej verjetnosti možnost, da bo Snap v navidezni prostor okrog uporabnika vključil digitalno vsebino.

Snapova aplikacija že omogoča tovrstno lastnost, izšla pa je ravno pred kratkim, in sicer pod imenom World Lenses. Ta novost uporabnikom omogoča, da postavljajo digitalne objekte okrog njih. Za razliko mask in filtrov, uporabniki lahko recimo hodijo okrog 3D objektov, ki zaživijo v njihovem prostoru, ko gledajo skozi aplikacijo Snapchat. Prav tako kot vse ostalo pri Snapchatu, tudi 3D objekti po določenem času izginejo.

Poleg očal, so se pojavile tudi razne druge govorice, ki ciljajo na to, da naj bi podjetje Snap izdelovalo različne oblike strojne opreme. Ena od možnosti bi naj bila čelada, ki uporabnikom omogoča izkušnjo navidezne resničnosti. Druga opcija je bila tudi 360-stopinjska kamera, za katero pa dodatnih podrobnosti ni znanih.

Snap je s prodajo očal Spectacles začel lanskega novembra in čeprav so bile napovedi za “Snapchat očala” velika, predvsem z vidika ciljne skupine, ki jo Snap targetira, učinka, ki bi pretresal javnost, ni. V podjetju sicer niso poročali o številu prodanih kosov očal, vendar lahko sklepamo glede na finančne rezultate, da so v zadnjem četrtletju leta 2016 prodali okrog 34.000 očal Spectacles in 63.000 v prvem četrtletju letošnjega leta. S temi številkami se Snap gotovo ne more pohvaliti, prav tako ne s prihodkom ustvarjenim s prodajo očal, je pa morda prva izdaja očal dobra popotnica in šola za drugo generacijo, ki kot vse kaže prihaja zelo kmalu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888