Računalništvo, telefonija
15.12.2016 11:24
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore

Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore
Snapchat odslej omogoča skupinske pogovore

Večina uporabnikov družbenih omrežij dojema skupinske pogovore kot nekaj popolnoma samoumevnega in ne kot nekakšno pretresljivo novost, kajne? Snapchat je nekoliko poseben, saj vse od svojega začetka ni vseboval opcije skupinskih pogovorov. Zdaj se je to spremenilo. Kot praznično darilo je namreč Snapchat svojim uporabnikom podaril skupinske pogovore – tako za platformo Android kot tudi iOS.

V pogovoru lahko sodeluje do 16 ljudi, ta omejitev pa zna biti v določenih primerih velik minus (na primer, ko prirejate kakšen večji dogodek). Vseeno pa bi morala ta številka zadostiti najpogostejšim načinom uporabe, kot so koordinacija manjših dogodkov, sestankov, kosil itd.

V skupinskem pogovoru lahko delite slike, glasovna sporočila in videe. Praktično je vse enako kot pri navadnem pogovoru. Imena sodelujočih bodo izpisana na dnu pogovornega okenca (če pritisnemo na ime, lahko vstopimo v zasebni pogovor), Snapchat pa nam dovoljuje tudi poimenovanje pogovora.

Pogovori v skupinah se brišejo po 24 urah, “snape” pa si lahko lahko ogledate zgolj enkrat in se v primeru, da jih nihče ne pogleda, prav tako izbrišejo po 24 urah. Zdi se, da je Snapchat dolgo čakal na to inovacijo, ki je pri konkurentih prisotna že dlje (pri nekaterih že od začetka). Ne glede na to pa je jasno, da želijo pri Snapchatu z uvedbo skupinskih pogovorov še dodatno odvrniti uporabnike od drugih platform.

Poleg skupinskih pogovorov pa obstaja še nekaj novosti. Zdaj lahko na primer uporabljate orodje “škarje” in z njimi izrežete del svojega “snapa” ter ga pretvorite v “sticker”. Vse te novosti se širijo po napravah in svetu precej počasi, kar pomeni, da lahko traja kar nekaj časa, preden boste lahko uporabljali skupinske pogovore ali kakšno drugo orodje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več