Računalništvo, telefonija
22.11.2019 10:27

Deli z drugimi:

Share

Snapchat obljublja, da bo preverjal dejstva o političnih oglasih

Generalni direktor Snapchata Evan Spiegel je izjavil, da bo podjetje na svoji platformi preverjalo dejstva o objavljenih političnih oglasih.
Snapchat obljublja, da bo preverjal dejstva o političnih oglasih
Snapchat obljublja, da bo preverjal dejstva o političnih oglasih

Napoved je prišla vzporedno z dejanji oziroma napovedmi dejanj drugih znanih družbenih omrežij, ki se soočajo s stalno kritiko glede delovanja pred ameriškimi predsedniškimi volitvami prihodnje leto.

Spomnimo, da so pri Facebooku obljubili, da bodo preverjali dejstva pri objavljenih političnih oglasih, medtem ko jih je Twitter v celoti prepovedal. Spiegel je temi ob rob dejal, da poskuša Snapchat “ustvariti prostor za takšne oglase, ki bi v politiko ali razmišljanje o njej pritegnili več mladih ljudi”. Novinarju ameriške televizijske postaje CNBC je pred dnevi še zatrdil, da bo nad vsebino oglasov bdela posebna delovna skupina znotraj Snapchata.

Septembra so vodilni v Facebooku jasno nakazali, da v političnih oglasih pred volitvami ne bodo preverjali dejstev. Izvršni direktor Mark Zuckerberg je dejal, da bo platforma vse objave politikov obravnavala kot vsebino, ki je pomembna kot novice, ki jih je vredno videti. Podjetje se vse od takrat otepa kritik iz Washingtona in je zato vsaj delno spremenilo svoje stališče tako, da je odstranilo lažne vsebine, ki jih je objavil eden od kandidatov v kampanji.

Izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey je prejšnji mesec napovedal, da bodo na njihovi platformi prepovedali vse vrste političnih oglasov. “Ne bomo jih moderirali, prav tako pa smo mnenja, da si je treba politične točk zaslužiti, ne kupiti,” je tvitnil.

Beleženje oglasov

Pri Snapchatu sicer beležijo politično oglaševanje, seznam in doseg pa tudi javno objavijo. Glede na podatke iz letošnjega leta so rezultati oglaševanja, povezanega s kampanjo za predsedniške volitve leta 2020 v ZDA, takšni: v kampanji kandidata Joea Bidena so porabili 1175 USD za tri oglase, ki so skupaj zabeležili 281.894 ogledov. Kandidat Pete Buttigieg je bil potratnejši in je za 39 oglasov pridobil 8.079.020 ogledov. Nekoliko zmernejša je bila kandidatka Elizabeth Warren, ki je porabila 27.192 USD in v zameno dobila 6.790.387 gledov.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več