Računalništvo, telefonija
21.03.2011 13:32

Deli z drugimi:

Share

Sony prvi s prenosnim računalnikom Chrome OS?

Sony verjame v uporabnost sistema Chrome OS.
Sony verjame v uporabnost sistema Chrome OS.

Kot vse kaže bo Googlov operacijski sistem kmalu na voljo za vsakdanjo uporabo. Na spletu so se namreč pojavile govorice, da naj bi podjetje Sony že izdelalo prvi prenosni računalnik, ki naj bi bil opremljen z njim. Novinec naj bi bil v osnovi zelo podoben prenosniku Cr-48. Tega je Google konec lanskega leta pripravil za namene preizkušanja razvojne različice operacijska sistema Chrome OS »v živo«.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bo novi prenosni računalnik podjetja Sony opremljen z 11,6-palčnim oziroma 29,4-centimetrskim zaslonom. Za tekoče poganjanje programske opreme in večpredstavnostnih vsebin bo skrbel zmogljiv in energijsko varčen procesor Nvidia Tegra 2. Pri tem mu bo v pomoč še gigabajt sistemskega pomnilnika. Google Chrome OS bo nameščen na pogonu Solid State kapacitete 16 gigabajtov.

Standardna baterija naj bi zadoščala za okoli osem ur brezskrbnega dela. Novi prenosni računalnik podjetja Sony, ki naj bi bil na voljo v poletnih mesecih, bo kot nalašč za prenašanje, saj bo tehtal komajda slab kilogram. Pri tem seveda velja omeniti, da računalničarji, ki se bodo odločili za nakup prenosnika s prednameščenim operacijskim sistemom Chrome OS, ne bodo v ničemer prikrajšani. Večina programske opreme bo namreč brezplačno na voljo kar v okviru storitev računalništva v oblaku. Za tiskanje dokumentov na izbrani tiskalnik iz katerekoli naprave bo poskrbela storitev Google Cloud Print. Ta bo samodejno poiskala želen tiskalnik in poskrbela za pričetek tiskanja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847