Računalništvo, telefonija
17.03.2020 09:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spletne učilnice s težavami

eAsistent in storitve Arnesa, katere uporabljajo vse šole v Sloveniji, so pod zelo velikim pritiskom, saj se je ministrstvo odločilo za učenje od doma v odgovor na novi koronavirus.
Spletne učilnice z težavami
Spletne učilnice z težavami

Glavna težava je ta, da storitve niso bile ustvarjene za takšno število hkratnih obiskovalcev.

Naenkrat je storitve pred epidemijo v povprečju uporabljalo do 100 obiskovalcev spletnih učilnic Moodle, sedaj pa je teh več kot 700. Tudi število povezav z Arnesovimi strežniki je eksponentno naraslo. Na njem je zdaj do več kot 2400 uporabnikov hkrati.

Kot so pojasili pri eAsistentu in Arnesu so takšne težave povsem običajne, saj njihove storitve preprosto niso zgrajene za takšen naval uporabnikov.

Tehniki že pospešeno povečujejo kapacitete. Nekaj od teh se da povečati takoj, je pa velika težava pri strojni opremi, katero je potrebno nadgraditi, kar pa se ne da opraviti v enem samem dnevu, zato prosijo za strpnost in razumevanje.

V sporočilu za javnost so zapisali: “Spoštovani. Trenutno zaradi vklopa novih pripomočkov za izvajanje pouka na daljavo in izjemno velike količine prometa, ki je posledica nastale situacije, prihaja do težav z eAsistentom. Nastalo situacijo prioritetno rešujemo, da poskrbimo, da bo vaše delo lahko potekalo nemoteno. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.”


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več