Računalništvo, telefonija
15.01.2018 14:03

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte najboljše brezžične slušalke letošnjega CES-a

Spoznajte najboljše brezžične slušalke letošnjega CES-a
Spoznajte najboljše brezžične slušalke letošnjega CES-a

Največji sejem potrošne elektronike (“Consumer Electronics Show”) je pred tednom dni v Las Vegasu predstavil trende tehnologije, ki bodo najbolj zaznamovali letošnje leto. Spoznali smo revolucionarne modularne televizije, VR naprave in mnogo drugih “gadgetov”, ki dokazujejo, da meja v tehnologiji praktično ni.

Kljub temu, da na avdio področju nismo bili deležni pretresljivih novosti, je kar nekaj podjetij predstavilo nove brezžične slušalke, ki bodo avdiofile zagotovo navdušile. Poleg zanimivih dizajnerskih potez je kar nekaj slušalk ponudilo futuristične lastnosti kot so hitrejše polnjenje in prenos podatkov, dodatna zanimivost pa je tudi zmožnost povezave večih naprav na en avdio vir.

S pomočjo portala Business Insider smo za vas pripravili nekaj novosti med brezžičnimi slušalkami, ki jih je ponudil letošnji CES.

JVC HA-ET90BT

Športne slušalke z izboljšano vodoodpornostjo in dvema polnilnima mestoma. Z enim polnjenjem držijo slušalke do tri ure, na voljo pa bodo od marca naprej, in sicer za $149.95.

JVC je poleg teh naznanil tudi model XX HA-ET103BT, ki ponujajo “deep-bass” način predvajanja, model HA-S20BT Flats pa so navdušile predvsem s posebnim dizajnom in izborom pastelnih barvnih kombinacij.

Audio-Technica

Audio-Techinca je na letošnjem CES-u predstavila serijo slušalk, ki so posebej prikladne za športnike in vse tiste, ki si želijo čim bolj čiste avdio izkušnje. Vse slušalke so vodoodporne, prav tako pa ponujajo lastnost zmanjševanja hrupa. Slušalke so primerne za različne cenovne želje, med drugim tudi Audio-Techinca ponuja zelo nizkocenovne brezžične slušalke.

House of Marley

Proizvajalec House of Marley je znan po svojih okolju prijaznih potezah pri svojih produktih. Serija zadnjih izdelkov je vodoodporna, narejena iz recikliranega silikona in lesa, slušalke pa bodo na voljo letos junija, in sicer za $99.99.

Yevo 1

Švedsko podjetje YEVO Labs je v svojem zadnjem avdio projektu sodelovalo z iniciativo Humanium Metal podjetja IM. Gre za prav poseben avdio projekt, ki na prvo mesto postavlja dobrodelnost. Slušalke Yevo 1 so narejene iz reciklirane kovine, in sicer iz ilegalnega orožja, ki so ga oblasti zasedle v državah z visoko stopnjo kriminala in na vojnih območjih. Slušalke bodo na voljo kmalu v začetku leta, cena pa bo kar visoka, in sicer $499. Polovica od zneska bo namenjena za pomoč prej omenjenim državam, ki se iz dneva v dan spopadajo s preprodajo orožja in kriminalom.

Sol Republic

Letošnji CES 2018 je ponudil tri modele brezžičnih slušalk Sol Republic. Brezžične slušalke Shadow stanejo $149.99, so magnetne in izdelane iz posebnih vlaken, ki blažijo pritisk na glavo (na sliki jih najdemo na skrajni levi). Slušalke Soundtrack so zložljive in omogočajo kar 20 ur uporabe z enim samim polnjenjem. Njihova cena je $169.99, sliki pa jih najdemo na sredini. Soundtrack Pro imajo spominsko peno na predelu ušes in omogočajo 24-urno uporabo z enim polnjenjem. Njihova cena je $249.99.

Monster AirLinks Elements

Že na sami sliki lahko vidimo, da gre za prav posebne brezžične slušalke, ki jih je Monster sicer že predstavil pred enim letom. Letošnji CES je končno potrdil, da bomo AirLinks slušalke lahko s februarjem tudi naročili, in sicer za $250. Slušalke krasi predvsem poseben dizajn, ki spominja na drage kamne. V samih slušalkah so ustvarjalci vgradili digitalnega AI asistenta Melody, ki lahko ponudi glasbo in avdio vsebine iz portalov kot so iHeartRadio, Spotify Premium, Tidal, NPR novice in iTunes. Monster pripravlja tudi nekoliko bolj športen model slušalk AirLinks Sport, ki bodo vodoodporne in odprne na pot. Na voljo bi naj bile v začetku marca letos, za ceno $200. Kritiki pišejo, da so glede na dizajn primerne predvsem za žensko populacijo, vendar Monster zagovarja idejo, da bodo tudi moški med kupci novih brezžičnih slušalk.

Sony WF-SP700N

Sonyjeve nove brezžične slušalke so opremljene s “protihrupno” tehnologijo, njihova cena pa naj bi bila $179.99. Prve pošiljke slušalk Sony načrtuje letos spomladi. V tej isti seriji je Sony izdelal še model WI-SP600N, ki so sicer žične slušalke, vendar prav tako opremljene s “protihrupno” tehnologijo, so pa cenovno nekoliko bolj dostopne – $149.99. Sony je letošnji CES izkoristil za predstavitev televizij, robotov in nekaj ostalih zanimivih novosti, med katere pa nove brezžične slušalke le stežka štejemo kot enakovredne.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več