Računalništvo, telefonija
08.09.2018 13:15
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spremljanje kvalitete spanja je postala Fitbitova najmočnejša konkurenčna prednost

Spremljanje kvalitete spanja je postala Fitbitova najmočnejša konkurenčna prednost
Spremljanje kvalitete spanja je postala Fitbitova najmočnejša konkurenčna prednost

Na tako nasičenem trgu kot je trg nosljive tehnologije in naprav je potrebno na tak ali drugačen način izstopati. Proizvajalec si lahko izbere eno od dveh opcij, ali izdela napravo, ki je dobra v številnih različnih stvareh, ali pa se osredotoči na eno lastnost, ki popolnoma prekosi konkurenco. Vse ostalo je nepomembno, kajti danes je tekma za prevlado na trgih tako ostra, da enostavno ni prostora za napake ali popuščanje.

Za nekatera podjetja in blagovne znamke je to še posebej znano in takoj lahko vidimo, na katero stran se nagibajo. Recimo primer Appla: vidimo lahko, da je “Jabolko” postala celostna blagovna znamka, ki je dobra v različnih stvareh, hkrati pa je ostala znotraj vseh modnih trendov. Garmin je izvrsten v svoji ponudbi različnih športnih načinov uporabe in mapiranja. Kar pa se tiče Fitbit-a, menimo, da je njihova glavna konkurenčna prednost v zadnjem času predvsem spremljanje in merjenje kvalitete spanja in vse lastnosti, ki se dotikajo tega področja.

Fitbit-ove naprave so bila od vsega začetka osredotočene na štetje korakov in splošno aktivnost uporabnika. Zdaj, ko Fitbit postaja več kot samo to, je njihova glavna konkurenčna prednost spremljanje spanca. Posebej velja izpostaviti Fitbit-ovo lastnost “Sleep Stages”, ki je na tem področju zares daleč pred vsemi konkurenti. O tem priča podatek, da vedno, ko neka nova naprava doda tovrstno lastnost, portal Wareable, ki je vodilni svetovni spletni portal, ki se ukvarja z nosljivo tehnologijo, uporabi ravno Fitbit-ovo lastnost za primerjavo kot primer najboljše prakse. Najbolj trden dokaz, da je Fitbit-ova tehnologija spremljanja spanca trenutno verjetno najboljša, je tudi primerjava rezultatov s profesionalnimi tehničnimi napravami, kjer je Fitbit dosegel 69-odstotno natančnost. Morda se ta številka komu ne zdi ravno visoka, vendar se moramo zavedati, da ne gre za profesionalno meritveno napravo, kjer so po navadi številke bistveno nižje.

Ne glede na to, ali govorimo o nekoliko starejšem modelu Charge 2, ali o novejših modelih Ionic in Versa, Fitbit-ovi merilniki spanja dosegajo vedno zares najboljše rezultate napram novejšim napravam. Dejstvo je, da Fitbit intenzivno razvija dotično tehnologijo, kar se definitivno pozna na teh rezultatih.

Nobena druga naprava nam v tem trenutno ne nudi tako lahek in hiter dostop do podatkov povezanih s kvaliteto spanca kot Fitbit. Poleg tega velja še izpostaviti zmogljivost baterije, ki omogoča merjenje večih noči zapored, brez da bi nam bilo potrebno skrbeti za polnjenje baterije.

Fitbit-ove lastnosti povezane s spremljanjem spanja so celo tako dobre, da naprave nekateri uporabljajo zgolj zaradi teh in samo za te. Kljub temu pa se zna zgoditi tudi to, da imajo takšne “velike” lastnosti “halo efekt”, kar vpliva na ostale lastnosti, ki potem ostanejo nekje ozadju. Na primer, če recimo letimo z letalom na neki daljši razdalji in si seveda ne želimo skrbeti za več nosljivih naprav ter njihovo polnjenje, potem se nam zna pojaviti vprašanje, katero napravo vzeti s seboj. Če torej želimo pridobiti podatke o tem, kako kvaliteten je naš spanec in kako je letalo vplivalo na to kvaliteto, potem bomo verjetno izbrali Fitbit.

FItbit se zaveda, da je spanje postalo nekaj, kar uporabnike vedno bolj zanima, kajti različne zdravstvene raziskave kažejo, da kvaliteta spanca postaja vse bolj pomembna v ritmu življenja, ki ga živimo. Podatki, do katerih pride Fitbit, so kvalitetni in vedno dostopni za poglobljeno analizo. Ne želimo trditi, da bi Fitbit moral postati podjetje, ki se v celoti posveča spanju in spremljanju spanja, temveč želimo povedati, da bi Fitbit moral spoznati, kako pomembna je ta lastnost za njih napram konkurenci in na tem graditi svoj nadaljnji razvoj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Zlati partner

BONAJO d.o.o.

Industrijska cesta 9, 1290 Grosuplje, Tel: 040 514 750
Podjetje BONAJO d.o.o. uspešno posluje že od samega začetka. S skrbno izbrano veleprodajno mrežo partnerjev skrbijo za trženje in distribucijo televizorjev, mobilnih telefonov, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več