Računalništvo, telefonija
03.06.2020 14:00

Deli z drugimi:

Share

Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?

Če ste že pred epidemijo potovali s priljubljenim nizkocenovnikom EasyJet, potem je zelo verjetno, da so bili vaši podatki v bazi ukradenih podatkov.
Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?
Ste pred epidemijo potovali z EasyJetom?

EasyJet je pred kratkim javnosti naznanil, da so bili pri podjetju žrtev zelo sofisticiranega napada na njihove strežnike. Nepridipravi naj bi tako dobili podatke o imenih, priimkih, e-poštnih naslovih in datumih potovanj več kot 9 milijonov ljudi po vsem svetu.

Če so bili tudi vaši podatki odtujeni, ste do 26. maja prejeli obvestilo s strani EasyJeta. V kolikor obvestila niste prejeli, vaši podatki niso bili odtujeni.

EasyJet je v izjavi za javnost zapisal tudi, da so bili odtujeni tudi podatki o plačilnih karticah več kot 2208 uporabnikov. Vse uporabnike so že obvestili in jim ponudili pomoč.

Zaradi tega napada se je neodvisna odvetniška služba v Veliki Britaniji odločila vložiti skupinsko tožbo v višini 18 milijard funtov. Zatrujejo namreč, da so bili podatki ukradeni že v janurjaju, vendar so javnost obvestili šele sedaj. Prav tako zatrjujejo, da imajo potrošniki po členu 82. akta GDPR pravico do odškodnine v primeru izgube nadzora nad osebnimi podatki.

Zato so javnosti predstavili poseben obrazec, s katerim se lahko vsak, ki je prejel sporočilo od EasyJeta, lahko pridruži tožbi in zahteva odškodnino. Tako naj bi vsak upravičenec prejel 2000 funtov oziroma 2200 evrov.

Obrazec je dostopen na spletni strani https://theeasyjetclaim.com/


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več