Računalništvo, telefonija
01.07.2015 10:18
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na davčne blagajne?

Z napovedjo uvedbe davčnih blagajn se je pojavilo veliko različnih rešitev, ki z različnimi pristopi rešujejo problematiko izdajanja računov po 1. januarju 2016. Vendar, ali so res vse rešitve primerne za vsakogar?
Ste pripravljeni na davčne blagajne?
Ste pripravljeni na davčne blagajne?

Na vprašanje, kakšen sistem izbrati, ni enostavnega odgovora. Glede na dejstvo, da je danes internetna povezava praktično povsod, je smiselno razmišljati o rešitvah v oblaku. Ena takšnih je sistem eBir.si podjetja Biromatik NT, d. o. o.

Povezovanje storitev je danes nujno in eBir odlikuje integracija s storitvami UJP.NET (B2B), kar zelo poenostavlja delo s prejemanjem in izdajanjem e-računov. Prav tako eBir omogoča uporabo storitev e-Arhiva Pošte Slovenije, kar v praksi pomeni, da lahko iz sistema direktno arhiviramo izdane in prejete dokumente. Omogočena je tudi integracija s sistemom bizBox.eu, na voljo pa je tudi kompletna baza vseh poslovnih subjektov Republike Slovenije.

Trgovinsko poslovanje z maloprodajo

V najbolj osnovnem paketu je samo možnost izdajanja in pošiljanja e-računov. V nadaljevanju je na voljo celotno trgovinsko poslovanje z vsemi dokumenti (ponudba, predračun, potrditev, dobavnica, račun). Vsi dokumenti so vnaprej pripravljeni in skladni z zakonom. Na voljo so tudi prevodi vseh dokumentov v angleškem in nemškem jeziku. Ko je dokument napisan, se lahko enostavno odda v sistem UJP.NET, izpiše ali pa enostavno pošlje po elektronski pošti. Dokumentom lahko dodajamo priloge ali obogatena besedila (RTF) in slike. Pripravimo lahko bazo artiklov (identov), kjer lahko poleg vseh osnovnih podatkov dodamo tudi sliko in črtno kodo. Obstaja tudi maloprodajni račun z možnostjo izpisa na tiskalnik POS.

»Offline« maloprodaja

Predstavljajte si, da je pred vašo blagajno vrsta nestrpno čakajočih kupcev. Internetna povezava je slaba ali pa ne deluje. Verjetno raje ne razmišljate o tem scenariju, zato pa sistem eBir ponuja »offline« maloprodajno blagajno. Rešitev je kot aplikacija dostopna v trgovini Google Play in je brezplačna, namesti se lahko na katerokoli tablico Android. Program se prek interneta sinhronizira s sistemom eBir, naloži vse potrebne šifrante in izmenja podatke. S povezavo Bluetooth se lahko poveže na tiskalnik POS in tako predstavlja celovito blagajniško storitev. Delo z blagajno je zelo enostavno, pripravljene so različne optimizacije glede na vrsto blagajne. Za hitro izbiro artiklov se lahko določijo bližnjice, artikli pa se lahko opremijo tudi s slikami. Po sinhronizaciji podatkov je mogoče izpisati vse maloprodajne evidence. Storitev je idealna za podjetja, ki za plačilo svojih storitev ali blaga prejemajo gotovino ali druge oblike plačila.

Arhiviranje in potrjevanje prejete pošte

Sistem eBir omogoča tudi skeniranje in arhiviranje prejetih dokumentov ter njihovo nalaganje v eArhiv Pošte Slovenije. Prejete dokumente lahko nato po sistemu podpisovanja pregledajo odgovorne osebe in jih podpišejo ali z obrazložitvijo zavrnejo. Podpisovanje poteka na spletu in je zelo enostavno. Mogoč je tudi uvoz vseh prejetih računov z vsemi prilogami iz sistema UJP.NET.

Brez skrbi po 1. januarju 2016?

Sistem eBir brez visokih začetnih stroškov ponuja praktično kompletno trgovinsko poslovanje z maloprodajo in likvidacijo prejete pošte. Sistem je v oblaku, kar v veliki meri poenostavlja poslovanje, hkrati pa odpadejo skrbi za varovanje in arhiviranje podatkov.

Če želite več informacij, obiščite spletno stran ebir.si ali pa pokličite na 02/3000 360. (oglasno sporočilo)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več