Računalništvo, telefonija
29.03.2018 10:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Storitve shranjevanja v oblaku IBM Cloud Object Storage poenostavljajo in pospešujejo prenos podatkov v oblak

Storitve shranjevanja v oblaku IBM Cloud Object Storage poenostavljajo in pospešujejo prenos podatkov v oblak
Storitve shranjevanja v oblaku IBM Cloud Object Storage poenostavljajo in pospešujejo prenos podatkov v oblak

Raziskava družbe 451 Research je pokazala, da bo do leta 2019 kar 60 odstotkov vsega poslovanja podjetij potekalo v oblaku. Trenutno v oblaku poteka le 45 odstotkov poslovanja1. Ker je v oblaku shranjenih vse več podatkov, postaja hitrost vse pomembnejši dejavnik za podjetja, ki želijo imeti nadzor nad svojimi podatki. Podjetja iz vseh panog se soočajo z nalogo prenosa podatkov v oblak, pri čemer lahko spletni prenos večjih datotek traja več ur ali celo dni.

IBM želi pomagati kupcem pri premagovanju te ovire, zato je na konferenci THINK najavil uvedbo novih storitev Cloud Object Storage za hiter prenos podatkov v oblak ter takojšnji vpogled vanje natanko tam, kjer se nahajajo.

Hitrejši prenos podatkov v oblak

IBM ponuja možnost novega, hitrega prenosa Aspera, za katero so uporabniki storitev IBM Cloud Object Storage povedali, da je spletni prenos podatkov v oblak IBM lahko tudi več stokrat hitrejši* od standardnega prenosa http/ftp, in to brez provizije za sprejem.

Tehnologija ne glede na razdaljo podpira prenos velikih datotek in datotečnih zbirk vseh vrst, zato je najboljša izbira za podjetja, ki poslujejo s podatki, najsi gre za sredstva obveščanja, zabavno industrijo, genomiko, finančne storitve ali druge panoge. Podjetja poročajo, da so s hitrim prenosom Aspera prek omrežja s hitrostjo 10 Gbps v 24 urah prenesla kar 100 TB podatkov**.

Edina storitev shranjevanja v oblaku na trgu z možnostjo hitrega prenosa Aspera uporabnikom omogoča preprosto aktivacijo, samodejno omogočanje uporabe, enotno upravljanje ter enotno točko podpore. Poleg tega je tehnologija »Aspera direct-to-cloud« zasnovana za zaščito podatkov med neposrednim prenosom od stranke do oblaka za shranjevanje.

Takojšnja analiza podatkov tam, kjer se nahajajo

Družba IBM pomaga podjetjem pri njihovih podatkih izkoristiti moč analitike z uvedbo storitve IBM SQL Query, ki razvijalcem in podatkovnim strokovnjakom omogoča takojšnjo analizo podatkov neposredno v IBM Cloud Object Storage.

Strokovnjaki za podatke imajo lahko z neposredno uporabo SQL na datotekah IBM Cloud Object Storage vpogled v pretok podatkov v realnem času, kar vključuje na primer vpogled v pretok »na klik« ter internet stvari (IoT) in surovo analitiko. IBM SQL Query je storitev brez strežnika, zato lahko strokovnjaki z uporabo ANSI SQL hitro zahtevajo velik obseg podatkov, pri čemer ni treba nastavljati in upravljati strežnikov ali podatkovnih skladišč.

Ker storitev IBM SQL Query kot osnovno shrambo podatkov uporablja IBM Cloud Object Storage, so podatki zelo prilagodljivi, razpoložljivi in trajni, omogoča pa tudi zaščito in nadzor, vključno z uporabo pravilnikov podjetja IBM o upravljanju identitet in dostopa za preverjanje uporabnikov in o nadzoru dostopa do podatkov.

Ekonomično shranjevanje

Z rastjo nestrukturiranih podatkov organizacije iščejo preproste in poceni rešitve shranjevanja tistih podatkov, do katerih le redko dostopajo, a jih kljub temu shranjujejo za daljše obdobje zaradi skladnosti z zakonodajo in tekočega poslovanja. Pred kratkim najavljen arhiv IBM Cloud Object Storage ponuja poceni možnost arhiviranja, ki je idealna rešitev za podatke, ki jih redko potrebujemo.

Za več informacij in uporabo storitev IBM Cloud Object Storage obiščite https://www.ibm.com/cloud/object-storage.


Pripravil: Phillip Buckellew, generalni direktor za IBM Cloud Object Storage


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več