Računalništvo, telefonija
06.01.2018 09:22

Deli z drugimi:

Share

Super aplikacija za portrete neuradno na voljo tudi za »ne-Googlove« telefone!

Prirejeno aplikacijo Google Portrait Mode je neuradno mogoče poganjati na vseh telefonih z nameščenim sistemom Android 8.0 Oreo.
Prirejeno aplikacijo Google Portrait Mode je neuradno mogoče poganjati na vseh telefonih z nameščenim sistemom Android 8.0 Oreo.

Podjetje Google je oktobra lani predstavilo kar dva nova lastna pametna mobilna telefona družine Pixel 2, ki sta navdušila mnoge uporabnike mobilnih naprav Android. Novost se je prikupila tudi ljubiteljem sebkov, saj je bil Pixel 2 kot prvi opremljen z možnostjo oziroma načinom portreta (Portrait Mode). Ta namreč omogoča slikanje na način, da fotografije izgledajo profesionalno, njegova uporaba pa je mogoča tako s sprednjo kot zadnjo kamero.

Ker je bil način portreta (Portrait Mode) doslej rezerviran izključno za uporabnike pametnih mobilnih telefonov Google Pixel 2, so v akcijo stopili programerji spletnega portala XDA Developers. Tem je namreč kot prvim doslej uspelo, da lahko aplikacijo Google Portrait Mode uporabljamo tudi na drugih pametnih mobilnih telefonih Android. Edini pogoj tu pa je, da je na pametnem mobilnem telefonu nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.0 Oreo.

Prirejena aplikacija Google Portrait Mode je že bila uspešno preizkušena na pametnih mobilnih telefonih Xiaomi, OnePlus in Moto G5s Plus, zato je zelo velika verjetnost, da bo ta delovala tudi na drugih telefonih, ki poganjajo najnovejši mobilni operacijski sistem Android. Več o novosti pa je na voljo na povezavi http://bit.ly/XDA-Portrait-Mode.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10