Računalništvo, telefonija
06.01.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija, ki jo v letu 2017 že nestrpno pričakujemo

..Leto 2017 bo, kot vse kaže, polno zanimivih tehnoloških novosti. Preberite, katerih..
Nintendo Switch
Nintendo Switch

Nintendo Switch

Po napovedih Nintenda je težko pričakovana igralna konzola Switch nekaj povsem novega, nekaj, česar zagotovo še nismo videli. Gre namreč za hibridno napravo – tablico z dvema snemljivima kontrolerjema na vsaki strani. Kontrolerja bomo lahko uporabili posamično kot klasična igralna ploščka ali kot samostojno igralno konzolo z zaslonom. Konzola Nintendo Switch naj bi izšla marca letos.

Novi iPhone

Naslednji iPhone bi lahko postavil nov mejnik mobilne telefonije. Govorice, ki se širijo po številnih medijih, pravijo, da bi lahko novi iPhone predstavil ukrivljen zaslon in ostal brez gumba “Domov”. Pričakujemo ga lahko septembra.

Microsoftov “Project Scorpio”

Microsft je trenutno v fazi razvoja igralne konzole, ki naj bi bila “najmočnejša konzola vseh časov”. Projekt so pri tehnološkemu velikanu poimenovali “Project Scorpio”, konzola pa naj bi omogočala 4K igranje in bo kompatibilna z obstoječimi Xbox One igrami in dodatki. Kdaj? Microsoft pravi, da v zadnjem četrtletju leta 2017.

Tesla Model 3

Zdi se, kot da čakamo že celo večnost na novi Teslin Model 3, kajne? Ta “vseelektrična” limuzina je sposobna z enim polnjenjem prepeljati skoraj 350 km, hkrati pa bo to eden najbolj cenovno ugodnih električnih avtomobilov, saj bo izhodiščna cena avtomobila znašala 33.500 eur. Proizvodnja Modela 3 naj bi stekla sredi naslednjega leta, prve kupce pa Elon Musk pričakuje konec leta.

Novi iPad

Po zadnjih napovedih lahko v začetku leta 2017 pričakujemo kar tri nove modele Applove tablice iPad. Širijo se govorice, da naj bi Apple posodobil svojo 20-centimetrsko tablico iPad Mini in 32,7-centimetrsko tablico iPad Pro. Poleg tega pa se zna zgoditi, da bo Apple predstavil novi 27,7-centimetrski iPad Pro. Podobno kot pri iPhonu, naj bi Apple tudi pri svoji tablici razmišljal v smeri odprave gumba “Domov”.

Surface Pro 5

Surface Pro 5 se ni pojavil na lanskoletnem Microsoftovem oktobrskem dogodku, to pa je glavni razlog, zakaj gre pričakovati novi model v letu 2017. Novi Pro 5 naj bi bil po pisanju portala CNET opremljen z novim Intelovim procesorjem sedme genracije Kaby Lake in novim vhodom USB-C, kaj dosti drugega pa za zdaj še ni znanega.

Samsung Galaxy S8

Samsung je pod velikim pritiskom, saj jim zaradi lanskoletne polomije s phabletom Galaxy Note7 dobesedno gori pod petami. Galaxy S8 naj bi, podobno kot iPhone, ostal brez gumba “Domov”, s tem pa bi bil večji poudarek na čitalcu prstnih odtisov in optičnem senzorju, ki bo postavljen pod zaslon. Druge govorice pa namigujejo, da bi Samsung lahko sledil Applu in se enkrat za vselej znebil “tradicionalnega” (3,5 mm) vhoda za slušalke. Pričakujemo, da bo Samsung svojo novost predstavil pozno februarja ali v začetku marca – navadno se to zgodi na svetovnem kongresu mobilne telefonije.

Doppler Labs Here One

Gre za brezžične slušalke, ki pa se za razlliko od Applovih AirPodov in Samsungovih slušalk lahko pohvalijo s funkcijo “active noise-cancellation” (izolacija pred motečimi zunanjimi zvoki), ki naj bi predstavljala veliko konkurenčno prednost.

Amazon Echo z zaslonom na dotik

Mogoče nekoliko presenetljivo, ampak vseeno zanimivo, se je Amazon odločil obogatiti svoj Amazon Echo s 17,78-centimetrskim zaslonom na dotik. Zakaj? Amazon želi s tem zaslonom uporabnikom olajšati spremljanje vremenskih napovedi, receptov, koledarja, opomnikov in novic. Sliši se zanimivo, vendar bomo morali počakati še nekaj časa, preden bo nova naprava naprodaj.

Posodobitev Windows 10 Creators

Microsoft v začetku leta 2017 načrtuje brezplačno posodobitev operacijskega sistema Windows 10, ki bo usmerjena predvsem v kreativnost in igričarstvo. “Windows 10 Creators Update” vključuje novo verzijo programa Paint za ustvarjanje in deljenje 3D objektov, prav tako pa bo imela posodobitev vdelane funkcije “Beam”, ki bo uporabniku omogočala predvajanje njegovih igralskih podvigov po vsem svetu.

Slušalke BeatsX

Prve slušalke podjetja Beats, ki nastajajo v sodelovanju z Applovimi inženirji. Bluetooth športne slušalke so opremljene z novim Applovim W1 čipom, ki naj bi bile po mnenju podjetja bolj varčne in tako učinkovite. Pričakujemo jih lahko februarja.

Prenosnik Pixel 3

Spletne govorice namigujejo na možnost prihoda novega hibrida tablice in prenosnika, opremljenega z Andromedo, novim operacijskim sistemom, ki naj bi vseboval tako lastnosti Androida, kot tudi Chrome OS-a. Naprava naj bi nosila ime Pixel, ali natančneje Pixel 3, pričakujemo pa jo lahko v tretjem četrtletju 2017.

Naslednji Galaxy Note

Kot vse kaže, Samsung ne bo kar tako obupal nad linijo Note. Novi telefon najverjetneje ne bo poimenovan Galaxy Note 8 (pod tem imenom obstaja že tablica), pričakujemo pa lahko velik telefon s poudarkom na dizajnu.

Telefon Surface

Microsoft nas je navdušil s prenosniki Surface, poraja pa se vprašanje, ali je možno, da bi se pojavili tudi takšni telefoni? Bi bilo leto 2017 lahko leto Surface telefona? Možnost je kar velika, še posebej po Microsoftovi objavi, da načrtuje podporo ARM procesorjem, kot je na primer Snapdragon 820.

Android Wear 2.0

Google je sicer načrtoval posodobitev svoje platforme nosljive tehnologije že lansko jesen, ampak se načrti niso izšli po pričakovanjih. Android Wear 2.0 tako zdaj pričakujemo v letu 2017. Uporabniku prijaznejša, bolj odprta za “third-party” aplikacije in bolj kompatibilna z iPhone napravami.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več