Računalništvo, telefonija
03.09.2014 17:45

Deli z drugimi:

Share

Tekma za gigabiten internet se je pričela!

Kako kaže 4 leta po tem, ko se je mednarodna agencija odločila razviti novo generacijo infrastrukture, ki naj bi prinesla gigabitni internet do domov, univerz in podjetij?
Tekma za gigabiten internet se je pričela!
Tekma za gigabiten internet se je pričela!

Proces za 1Gbps se je začel že v letu 2010 in nakazal solidne rezultate, zato je bila kmalu sprejeta odločitev, da tehnologijo predstavijo tudi v šolah, bolnišnicah in državnih internetnih inštalacijah.

Google je medtem postavil lasten cilj, saj so začeli s projektom Google Fiber, ki trenutno teče v Kansas Cityju, Austinu ter mestu Provo, za prihodnost pa je najprej napovedana širitev po celotnih ZDA.

Potreba po tako hitrem internetu se je pojavila predvsem z vedno višjo kakovostjo pretakanja videoposnetkov, t. j. 4K oziroma UHD (Ultra High Definition).

Z najnovejšimi modemi DOCSIS 3.1, ki jih tudi v Sloveniji že uporablja Telemach, je ta korak še bolj dostopen, kot kadarkoli prej. S takim trendom odvijanja dogodkov bomo 1Gbps pakete gledali že v naslednjem letu ali najkasneje 2016.

V pripeti sliki (vir: Gig.U) si oglejte trenutno gigabitno pokritost in plane, ki jih imajo gigabitni tekmeci v ZDA.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18