Računalništvo, telefonija
13.02.2019 13:50

Deli z drugimi:

Share

Tesla nad tatove avtomobilov s klasično glasbo

Električni avtomobili Tesla bodo tatovom zagotovo močno zagrenili življenje!
Električni avtomobili Tesla bodo tatovom zagotovo močno zagrenili življenje!

Lastniki električnih avtomobilov Tesla so nedavno prejeli posodobitev programske opreme, ki je uperjena predvsem proti vse bolj iznajdljivim tatovom avtomobilov. Ti avtomobili so namreč prejeli poseben alarmni sistem, ki naj bi pripomogel k občutnemu zmanjšanju kraje priljubljenih prevoznih sredstev. Novi alarmni sistem imenovan »Sentry Mode« namreč deluje na način, da prisotnost nepridipravega zazna z uporabo posebnega senzorja. Ko napredni algoritem oceni, da gre za morebitnega vlomilca, samodejno vključi vseh osem kamer na vozilu in prične s snemanjem. Poleg tega proži alarm v obliki klasične glasbe, ki je enostavno ni mogoče prezreti.

Posodobitev programske opreme za električne avtomobile Tesla poleg naprednega alarma proti kraji prinaša še nov način delovanja, imenovan »Dog Mode«. Tu gre za poseben sistem, ki bo poskrbel za to, da se bodo domače živali v avtomobilu vedno počutile odlično in to neglede na to, ali bo zunaj oster mraz ali pa vroče poletje. Sprehajalcem in radovednežem pa se bo na posebnem zaslonu izpisalo sporočilo »V redu sem, lastnik je v bližini«, saj bi v nasprotnem primeru lahko kdo zabil steklo.

Medtem ko je način delovanja »Sentry Mode« za lastnike električnih avtomobilov Tesla povsem brezplačen, za sistem »Dog Mode« to še ni znano. Upajmo, da bo tudi ta način delovanja brezplačen, saj bi zagotovo znatno olajšal življenje marsikaterega ljubitelja domačih živali.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50