Računalništvo, telefonija
19.02.2020 11:30
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom

TCL: načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom
TCL: načrtovana proizvodnja telefonov s stranskim raztegljivim zaslonom

Novičarski portal Cnet.com poroča, da so prišli na sled razvoju in skorajšnji predstavitvi pametnega telefona, ki pa ne stavi na prepogljivi zaslon, temveč na njegovo posebno stransko obliko, ki poveča delovno območje in se spremeni v tablico.

Z idejo želijo uporabnikom zagotoviti čim več delovnega prostora, ne da bi jim bilo treba skrbeti, kako bodo telefon prenašali naokoli. TCL se je lotil izdelave telefona, katerega zaslonsko območje se poveča od strani, za razliko od konkurenčnih proizvajalcev, denimo Motorole in Samsunga, ki sta zastavila milijone in dobro ime z razvojem prepogljivega pametnega telefona na dotik.

Koncept s stranskim zaslonom je zanimiv, saj ga doslej v takšni obliki še nismo videli. Izdelek bi te dni morali predstaviti v španski Barceloni na sejmu mobilnih tehnologij MWC, ki pa so ga zaradi epidemije koronavirusa odpovedali.

Če sklepamo po vizualizacijskih slikah naprave, se bo zaslon telefona nadaljeval v zaobljen rob. Med osrednjim delom zaslona zloženega telefona in dvojno kamero na sprednji strani je opaziti režo, ki skriva dodaten zaslon. Raztegljivi koncept so novinarji že primerjali z jedilno mizo, ki jo ob prihodu dodatnih gostov raztegnemo in tako pridobimo več prostora.

Podrobnosti takšne tehnične rešitve še niso znane, krožijo pa ugibanja, da mora biti zaslon v osrednjem delu upogljiv in zložljiv. Desni, dodatni zaslon, je tudi malce ožji od osnovnega, da ga lahko po končani uporabi pospravimo v ohišje naprave.

Osnovno ohišje je verjetno izdelano na osnovi modela TCL 10 Pro, ki je zelo podoben modelu Galaxy S10. Iz kakšnega materiala bo zložljivi zaslon tudi še ni znano, verjetno pa bo šlo za neke vrst plastiko. Kakorkoli, rešitev bi, če bo seveda delovala v praksi, lahko rešila večno dilemo med uporabo pametnega telefona in tablice, hkrati pa bi bila lahko tudi energijsko učinkovitejša.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več