Računalništvo, telefonija
27.09.2017 06:20

Deli z drugimi:

Share

To so najboljši pametni telefoni s 6GB pomnilnika!

2. OnePlus 5
2. OnePlus 5

Večina se zaveda dejstva, da so pametni mobilni telefoni v resnici mobilni računalniki z zaslonom na dotik in mobilnim operacijskim sistemom. Pametni telefoni so potomci računalnikov in si z njimi delijo mnogo lastnosti, vključno s sistemskim pomnilnikom. Danes lahko namreč na trgu najdemo že kar nekaj pametnih mobilnih telefonov, ki razpolagajo s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, ta pa pripomore k hitrejšemu, zanesljivejšemu in bolj tekočemu delovanju mobilnega operacijskega sistema Android. V nadaljevanju pa lahko spoznate najboljše tovrstne pametne mobilne telefone, ki vas vsaj zlepa ne bodo nikoli pustili na cedilu.

1. Honor 8 Pro

Honor 8 Pro je delo inženirjev podjetja Huawei in gre za nadvse kakovostni pametni mobilni telefon. Ta se namreč lahko pohvali z oblikovno všečnim ohišjem in strojno opremo, ki obsega šest gigabajtov sistemskega pomnilnika, 14,5-centimetrski (5,7-palčni) zaslon ločljivosti Quad HD in procesor Kirin 960 frekvence 2,4 gigahercev. Tu najdemo še prednameščen mobilni operacijski sistem Android 7.0 Nugat, vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora, bralnik prstnih odtisov, možnost hitrega polnjenja in še mnogo več.

2. OnePlus 5

Pametni mobilni telefon OnePlus 5 lahko brez težav opravi z vsemi pametnimi mobilnimi telefoni Android in celo Applovim telefonom iPhone 8. Znotraj novinca se namreč skriva zmogljiv procesor Snapdragon 835, kupcem pa so na voljo dva modela., vstopni model pa je na voljo s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora. Ta najdemo še zslono velikosti 14-centimetrov (5,5-palcev) in ločljivosti 1.920 x 1.080 slikovnih točk, zmogljiv procesor Snapdragon 835, baterijo zmogljivosti 3.300 miliamper ter in dve kameri in sicer prva ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in maksimalno zaslonko f/1.7 in druga ločljivosti kar 30 milijonov slikovnih točk in nekoliko temnejšo zaslonko (f/2.6).

3. Samsung Galaxy S8+

Pametni mobilni telefon Galaxy 8+ je najboljši telefon v ponudbi podjetja Samsung. Ta je namreč opremljen s 15,7-centimetrskim (6,2-palčnim) »neskončnim« zaslonom, ki se preliva preko robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Zaslon je sicer opremljen s tehnologijo Super AMOLED in ločljivostjo 2960 x 1440 slikovnih pik. Poleg novih oblikovalskih inovacij pa se Samsungova nova telefona lahko pohvalita tudi z odličnimi tehničnimi karakteristikami. Tu namreč najdemo sprednjo kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, ki ima funkcionalnost pametnega samodejnega ostrenja ter zadnjo kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki vsebuje tehnologijo za izboljšano obdelavo slik in tehnologijo samodejnega ostrenja Dual Pixel. Tu seveda ne gre spregledati zmogljivega procesorja Exynos 8895, do 128 gigabajtov vgrajenega pomnilnika, bralnka prstnih odtisov, tehnologije hitrega polnjenja baterije, brezžične polnjenja in še mnogo več.

4. HTC U11

Čeprav se na spletu širijo govorice, da je pametni mobilni telefon HTC izdelan za podjetje Google zelo slabe kakovosti, si model HTC U11 vseeno zasluži mesto med najboljšimi telefoni Android s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu je namreč na voljo 14-centimetrski oziroma 5,5-palčni zaslon ločljivosti Quad HD, hitri procesor Snapdragon 835 frekvence 2,45 gigahercev in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora, ki ga lahko preko pomnilniške kartice razširimo do kar enega terabajta. Tu najdemo še tehnologijo za hitro polnjenje baterije, zmogljiv digitalni fotoaparat in bralnik prstnih odtisov.

5. OnePlus 3T

Pametni mobilni telefon OnePlus 3T je opremljen s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, za shranjevanje podatkov pa ponuja kar 64 gigabajtov prostora. Preračunavanju najzahtevnejših podatkov pa je kos zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 821. Na pametnem mobilnem telefonu OnePlus 3T je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1 Nougat, končnim kupcem pa sta na voljo dva modela. Cenejši model ima za shranjevanje podatkov na voljo 64 gigabajtov prostora, dražji pa kar 128 gigabajtov. OnePlus 3T je kot nalašč tudi za zajemanje videoposnetkov in fotografij, saj so ga inženirji opremili z digitalnim tipalom Sony IMX398 ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk.

6. LeEco Le Pro 3

LeEco Le Pro 3 v ničemer ne zaostaja za ostalimi vodilnimi pametnimi mobilnimi telefoni Android s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika, saj je opremljen z zmogljivim procesorjem Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821, kakovostnim 14-centiemtrskim zaslonom in mobilnim operacijskim sistemom Android 7.1 Nougat. Njegov največji adut pa je baterija, saj njena zmogljivost znaša kar 4.070 miliamper ur.

7. Asus ZenFone 3 Deluxe

Asus ZenFone 3 Deluxe je mogočen pametni mobilni telefon oblečen v elegantno tanko kovinsko ohišje, ki je kos vsakemu izzivu. V tandemu z zmogljivim grafičnim čipom Adreno 530, ga namreč poganja hiter mobilni procesor Snapdragon 821 frekvence 2,4-gigahercev. Poleg tega pa razpolaga še s kar 6 gigabajti delovnega pomnilnika in 256 gigabajti notranjega pomnilnika. Da bo mera polna, pa je Asus ZenFone 3 Deluxe opremljen še z vrhunsko 23 MP kamero in zaslonom Super AMOLED z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik.

8. Vivo XPlay 5

Pametni mobilni telefon Vivo Xplay 5 pa razpolaga z zaslonom s 13,7-centimetrsko oziroma 5,4-palčno diagonalo in ločljivostjo QHD, za preračunavanje podatkov pa je na voljo procesor Snapdragon 652 v navezi s štirim gigabajti sistemskega pomnilnika. Za shranjevanje podatkov je na razpolago vgrajeni pomnilnik s kar 128 gigabajti prostora. Tu seveda ne gre spregledati digitalnega fotoaparata in spletne kamere ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk in osem milijonov slikovnih točk, možnost uporabe dveh telefonskih kartic SIM, bralnik prstnih odtisov in prednameščeni mobilni operacijski sistem Android 6.0 Marshmallow.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več