Računalništvo, telefonija
17.01.2014 13:59
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Torek je dan za NT konferenco

Torek je dan za NT konferenco
Torek je dan za NT konferenco

V torek, 21. januarja, bomo v okviru 19. Microsoftove NT konference pozdravili drugi val novosti. Cankarjev dom bo kmalu v znamenju mreženja, IT novosti in zanimivih izobraževalnih vsebin. Kaj bo na dnevnem redu? Za podrobnejši program si poglejte urnik dogodka, mi pa na kratko povzemamo tematike, s katerimi bo postregla januarska NT konferenca.

Vsebine za IT strokovnjake in razvijalce

V drugem valu novosti 19. Microsoftove NT konference bo Sašo Erdeljanov udeležencem seminarja o Poenotenih komunikacijah predaval na temo prehoda na Exchange Server 2013 in pripravil predavanje o varovanju podatkov v Exchange Serverju 2013. Podjetje Telprom d.o.o. bo predstavilo integracijo Exchange in Lync strežnika, predavatelj Rok Zupančič pa se bo v sklopu seminarja osredotočil na Office 365 – Identitete in hibridi.

Luka Manojlovic in Elvis Guštin bosta udeležence v sklopu seminarja Konec podpore za Windows Server 2003 / migracija iz Windows server 2003 ter SBS 2003 pripravila na prihajajoče spremembe. Tematiko bosta predstavila s predavanji Priprava okolja za migracijo in Let’s go Hybrid, izpostavila SBS in njegove specifike, v sklopu predavanj pa se bosta posvetila tudi temi Standardne različice Windows Serverja 2003.

Ker se s konzumerizacijo v IT-ju pojavlja vedno več vprašanj o vlogi IT-ja v svetu mobilnih naprav, tabličnih računalnikov in aplikacij, bomo posebno pozornost namenili tudi tej tematiki. V sklopu seminarja Windows 8.1, Windows Phone, aplikacije in moderni IT v podjetjih, bo Luka Obersnu predstavil relevantne novosti, Rok Oršič pa bo govoril o aplikacijah in novemu pogledu na Enterprise Security. Tomislav Tipurić bo predstavil dobre prakse iz Microsofta, David Vidmar se bo osredotočil na IT v podjetju, Rajko Lah pa bo odprl vprašanje o uporabi Windows telefona v podjetjih.

Razvijalci bodo navdušeni nad seminarjem Windows Azure, kjer si bodo udeleženci skupaj z Rokom Bermežem pogledali novosti, beseda pa bo tekla tudi o Windows Azure Active Directory. Anže Vodovnik bo predstavil Cloud patterns – kako pisati aplikacije za oblak, o tem, kako lahko nadzirate oblak kar iz namizja (Visual Studio Online in Azure Management API) pa bosta predavala Daniel Malik in Bojan Vrhovnik.

MVP strokovnjaki bodo razvijalcem na seminarju o SQL Serverju 2014 predstavili različne zanimive vsebine o vsem, kar so kdaj koli želeli vedeti o tematiki. Dejan Sarka se bo v svojem predavanju osredotočil na Clustered Columnstore Indexes, Mladen Prajdić bo povedal več o Hekatonu, Matija Lah bo udeležencem predstavil novosti, ki jih prinaša Microsoft SQL Server 2014 Query Optimizer, André Kamman pa bo v sklopu seminarja izpostavil administracijo baz podatkov.

Za učinkovit NTworking

NT konferenca predstavlja odlično priložnost efektivnega mreženja, pri organizaciji pa vam bo v pomoč priročna Facebook aplikacija NTworking. Naj bodo srečanja z ostalimi udeleženci učinkovita, zato ustvarite svoje NTworking mreže in vanje povabite prijatelje, kolege ali pa bodoče poslovne partnerje, ki jih želite srečati na konferenci.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več