Računalništvo, telefonija
20.08.2018 09:00
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tovarne prihodnosti s 3D printerji MakerBot

Tovarne prihodnosti s 3D printerji MakerBot
Tovarne prihodnosti s 3D printerji MakerBot

KUKA s širokim spektrom robotov, orodij in programske opreme nudi rešitve za široko paleto industrij. V kombinaciji so sistemi del nastajajočih kategorij, ki ustvarjajo digitalne, “pametne tovarne”, označene kot Industrija 4.0. Za hitre inovacije in proizvodnjo robotskih rok je KUKA dodala v svoje proizvodne zmogljivosti še eno “pametno” tehnologijo, 3D printerje MakeBot.


V razvojnem in tehnološkem centru KUKA v Augsburgu dve ekipi intenzivno delata na izdelavi prototipov s 3D printerji. Ena ekipa razvija nove robote, druga pa nove aplikacije. Obe uporabljata 3D printerje v procesu razvoja v takšnem obsegu, da MakerBot Z18 obratuje več kot 7.000 ur v zgolj enem letu.

KUKA s precejšnjo hitrostjo spreminja prozvodnjo. To so dosegli s hitrimi inovacijami in rešitvami. S tem so razvili produkte, kot so KUKA KR 3 AGILUS in KUKA LBR iiwa. Razvoj 6-osnega robota, ki lahko deluje v različnih aplikacijah, zahteva skrbno načrtovanje, testiranje in natančnost. Dostop do svojega 3D printerja z veliko delovno prostornino omogoča razvojnikom in inženirjem hitrejši razvoj. Z uporabo 3D printerja so prav tako zmanjšali stroške razvoja.

Pri zaključku oblikovanja ekipa s sprintanimi prototipi testira kompleksne oblike, kot so dovodi kablov. Ta korak bi v primeru uporabe konvencionalnih tehnologij trajal več tednov, tako pa vzame zgolj nekaj ur. Z ogromno uporabnimi informacijami se razvojniki odločajo hitreje in bolje. S tovrstnimi odločitvami prihranijo tedne v razvojnem procesu.

Po izgradnji roke robota začne ekipa z implementacijo sistema na objektu stranke. Dostop do zanesljivih 3D printerjev jim omogoča nadaljnje prilaganje in izboljšave sistema na kraju implementacije. Pri pregledu celotnega cikla je vodja ekipe ugotovil, da imajo inženirji z uporabo 3D printerjev veliko svobode, prav tako pa v primerjavi s konvencionalnimi metodami prihranijo ogromno časa. V določenih primerih skozi celoten proces prihranijo tudi 2 do 4 tedne.

S produkcijo varnih robotov, ki lahko varno sodelujejo z ljudmi, so razvili povsem nov model proizvodnje. Ta kombinira moč in natančnost robotov z odzivnostjo in fleksibilnostjo ljudi.


Prihodnost proizvodnje je odvisna od učinkovitosti in zanesljivosti teh izjemnih novih sistemov. Ko gre za gradnjo prihodnosti proizvodnje, KUKA uporablja 3D printerje MakerBot. Za več informacij o sistemih obiščite spletno stran podjetja 3WAY.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več