Računalništvo, telefonija
18.06.2016 11:08

Deli z drugimi:

Share

Toyotina vozila bi svojim lastnikom sledila na Facebooku

Toyotina vozila bi svojim lastnikom sledila na Facebooku
Toyotina vozila bi svojim lastnikom sledila na Facebooku

Še vedno so ljudje, ki se enostavno izogibajo Facebooku, Twitterju, Instagramu oziroma kakršnikoli drugi obliki družabnega mreženja. Pa ne zato, ker bi imeli v življenju početi kaj pametnejšega ampak predvsem zato, ker se bojijo, da bodo Mark Zuckerberg in ostala druščina ukradli njihove podatke in prevzeli nadzor nad planetom zemljo.

Že res, da morda bojazen ni v celoti izvita iz trte, a dejstvo je, da praktično vsi uporabljamo telefone, večina že pametne telefone in da se lahko vsak, ki bi mu osebni podatki in informacije povezane z določenimi osebami lahko prišle prav, do njih tudi dokoplje. Pa ne gre za tisto vašo fotografijo s psičkom Ronom ali pa tisto obroka iz prestižne restavracije. Na takšne informacije se podjetja, ki stojijo za razvojem družabnih omrežij, drugi razvijalci in proizvajalci tehnologije in državne agencije požvižgajo.

Ali pač? Pri Toyoti so namreč mnenja, da bi jim ravno takšne osebne informacije prišle prav. Japonci želijo njihove avtomobile narediti še pametnejše. Pa ne z večjo procesno kapaciteto ali velikostjo pomnilnika. Pri Toyoti si želijo, da bi bila njihova vozila čustveno inteligentna. Tako kot smo čustveno inteligentni ljudje, ki denimo začutimo, kdaj je nekdo slabe volje, čeprav nam tega ne pove na glas.

Da bi vozila dejansko postala takšna, pa bi morala svoje lastnike poznati. Ker pač ne morejo z nami sedeti za mizo in se dve uri pogovarjati o naših težavah in nas spraševati pomembnih vprašanj o našem obstoju v času in prostoru, so družabna omrežja resnici na ljubo edini način. S pomočjo umetne inteligence naj bi se vozilo tako kolikor je mogoče veliko naučilo iz vsake naše objave na družabnih omrežjih. Tako bi kmalu vedelo kakšno hrano je lastnik, kako poteka njegov dan, za katero nogometno moštvo navija, kakšno glasbo posluša in še celo kopico podobnih stvari.

Oboroženo s temi informacijami, bo lahko vozilo svojemu lastniku svetovalo, kako naj izboljša svojo izkušnjo v vožnji. Če bo voznik denimo sedel za volan in se odpeljal brez da bi prej v navigacijo vpisal cilj, bo avtomobil analiziral pot in jo primerjal s prejšnjimi potovanji. Ko bo razumel kam se pelje, ga bo vprašal za potrditev in nato priskrbel najboljšo možno pot. Na cilju bo tudi zagotovil parkirno mesto.

Zveni kot najhujša nočna mora obsedencev z zasebnostjo, pri Toyoti zato trdijo, da bodo takšne funkcije prosta izbira vsakega posamznika. Vaša Toyota bo lahko torej še naprej “neumna” kolikor boste želeli.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več