Računalništvo, telefonija
24.02.2018 06:34
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prva ladja, ki je ni mogoče potopiti

Prva ladja, ki je ni mogoče potopiti
Prva ladja, ki je ni mogoče potopiti

V današnjem času smo obdani z vso mogočo tehnologijo, ki je naše vsakdanje življenje tako ali drugače izboljšala, mnogim pa je povečala varnost pri opravljanju nevarnih poklicev. Tokrat pa je tehnologija priskočila na pomoč tistim, ki delo opravljajo na morju, kot na primer mornarici, policiji in drugim, saj njihovo delo pogosto poteka v nevarnih vremenskih razmerah. Podjetje Safehaven Marine je namreč izdelalo zelo hitro ladjo, ki je ni mogoče potopiti.

Visokotehnološka ladja Thunder Child sodi v družino hitrih ladij, njena ključna značilnost pa je inovativen trup, saj je zasnovan tako, da absorbira udare valov, hkrati pa se lahko zavrti okoli svoje osi, če se obrne v vodi. To omogoča zelo nizko težišče ladje, hkrati pa je celotna ladja vodotesna oziroma hermetično zaprta, kar pomeni, da voda vanjo ne more vstopiti. Na krovu inovativne ladje je lahko hkrati do 10 članov posadke, na voljo je tudi spalna kabina.

Kako se visokotehnološka ladja Thunder Child obnese v praksi, si lahko ogledate na videoposnetku na spletni povezavi https://youtu.be/N03oPC9pmoM.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,