Računalništvo, telefonija
11.05.2017 06:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako pospešite polnjenje telefona?

..Glede avtonomije baterije v telefonih ne moremo narediti kaj veliko. Lahko pa z določenimi ukrepi precej pripomoremo k hitrejšemu polnjenju..
Kako pospešite polnjenje telefona?
Kako pospešite polnjenje telefona?

Kljub velikim napredkom v tehnologiji v zadnjih nekaj letih znanstveniki in inženirji še niso našli rešitve za eno izmed največjih težav mobilnih uporabnikov – prekratko avtonomijo baterije. Veliki zasloni z visokimi ločljivostmi, zmogljiva strojna oprema, veliko pomnilnika, uporaba hitrega mobilnega interneta in dejstvo, da se ne znamo več ločiti od mobilnih naprav, vplivajo na (pre)hitro praznjenje baterije. Zaradi tega jih moramo polniti tudi večkrat dnevno, polnilnici baterij pa so tako postali obvezen pripomoček, brez katerega ne moremo več zapustiti doma ali pisarne.


Ker praviloma na avtonomijo delovanja mobilne naprave ne moremo vplivati brez zmanjšanja njene zmogljivosti ali poslabšanja uporabniške izkušnje, je ključnega pomena, da vemo, kako pospešiti polnjenje baterije pri pametnih telefonih in tablicah. V nadaljevanju si poglejte nekaj preprostih trikov, s pomočjo katerih se bo vaša mobilna naprava napolnila kot bi trenil.


Uporabljajte zmogljiv (originalen) polnilec

Ko polnite mobilno napravo, poskrbite, da boste uporabljali originalni polnilec, sicer bo polnjenje lahko trajalo precej dlje. Če na primer tablični računalniki iPad polnite s polnilcem za pametni telefon iPhone 6 Plus, boste za napolnitev povsem izpraznjene baterije potrebovali okoli tri ure, z uporabo originalnega polnilca pa dobro uro manj. Za hitro polnjenje baterij mobilnih naprav gre pohvaliti tudi polnilec PowerFast za Amazon Kindle, ki se ponaša z močjo kar devetih vatov. Pri tem naj poudarimo, da hitro polnjenje ne bi smelo vplivati na življenjsko dobo baterije.


Vključite letalski način

Za resnično hitro polnjenje boste morali poleg priklopa zmogljivega polnilca na mobilni napravi vklopiti tudi letalski, saj boste s tem močno zmanjšali porabo električne energije. V določenih primerih lahko na ta način telefon ali tablico napolnite tudi dvakrat hitreje.


Med polnjenjem ne uporabljate mobilne naprave

Še bolje kot letalski način pa je, če naprave med polnjenjem sploh ne uporabljate oziroma jo kar izklopite. Klicanje, brskanje po spletu in igranje iger lahko občutno podaljša polnilni cikel vaše mobilne naprave. Ključni porabnik pa je tu seveda velik zaslon z visoko ločljivostjo.


Telefon naj bo postavljen na hladno mesto

Če pri polnjenju mobilne naprave ne boste poskrbeli za to, da bo telefon primerno hlajen, se bo polnil dlje, saj bo električni tok zaradi visokih temperatur večkrat prekinjen. Zato priporočamo, da med polnjenjem telefon odstranite iz zaščitnega etuija ali pa ga postavite na hladno površino.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več