Računalništvo, telefonija
01.05.2018 00:11
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vse ključne novosti posodobitve Windows 10 April 2018 Update

Posodobitev Windows 10 April 2018 Update se nedvomno splača čim prej namestiti.
Posodobitev Windows 10 April 2018 Update se nedvomno splača čim prej namestiti.

Pri podjetju Microsoft so tokrat držali zadano obljubo, saj so uporabnikom operacijskega sistema Windows 10 ponudili v prenos težko pričakovano večjo nadgradnjo. Tu seveda govorimo o posodobitvi April 2018 Update, ki je uporabnikom na voljo za prenos od 30. aprila. Novost lahko uporabniki operacijskega sistema Windows 10 namestijo z ročnim preverjanjem razpoložljivih posodobitev, samodejna posodobitev pa bo izvedena v naslednjih nekaj dnevih ali tednih. V nadaljevanju si poglejmo ključne novosti, ki jih boste kot uporabnik operacijskega sistema Windows 10 prejeli z namestitvijo posodobitve April 2018 Update.

Windows Timeline

Ena največjih pridobitev z namestitvijo posodobitve April 2018 Update za operacijski sistem Windows 10 je nedvomno funkcionalnost Windows Timeline. Ta namreč omogoča obnovitev preteklih aktivnosti na različnih napravah, v kolikor smo prijavljeni z istim računom. Na začetku bodo to možnost podpirale le določene aplikacije, med njimi pa bomo našli pisarniški paket Office 365 in spletni brskalnik Microsoft Edge. Kmalu bodo seveda sledile še druge.

Microsoft Edge

Privzet brskalnik operacijskega sistema Windows 10 je bil prav tako deležen številni posodobitev. Med njimi najdemo povsem novo ikono za utišanje zavihkov s spretnimi stranmi z zvočnimi posnetki. Poleg tega je bil izboljšav deležen sistem za samodejno zapolnjevanje polj. Tu je na voljo še možnost Nearby Sharing, ki omogoča deljenje videoposnetkov, dokumentov in drugih datotek z napravami, ki so povezane v isto omrežje.

Focus Assist

Posodobitev April 2018 Update prinaša tudi možnost imenovano Focus Assis , ki dejansko pripomore k temu, da zakrije nadležna sporočila, ki bi lahko motila našo pozornost pri delu. Ta možnost se lahko aktivira preko centra za obvestila, uporabnik pa jo seveda lahko povsem prilagodi svojim željam in potrebam.

Dictation

Zadnja največja pridobitev z namestitvijo posodobitve April 2018 Update je nedvomno možnost Dictation. Z njo je namreč mogoče zajemati zapiske ali pisati dokumente zgolj z uporabo zvoka. To možnost lahko uporabimo v navezi s katerikoli programom, kjer lahko besedilo pišemo z uporabo tipkovnice. Za aktivacijo nove možnosti zadošča, da pritisnemo na kombinacijo tipk »Windows tipka + H«. In to je tudi vse kar moramo storiti.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več