Računalništvo, telefonija
17.10.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

Tudi Instagram za iOS in Android odslej omogoča “temni način” – kako ga aktivirati?

Tudi Instagram za iOS in Android odslej omogoča "temni način" - kako ga aktivirati?
Tudi Instagram za iOS in Android odslej omogoča "temni način" - kako ga aktivirati?

»Temen način« oz. »dark mode« je na voljo v že kar nekaj aplikacijah, ki jih uporabljamo na dnevni ravni, tako v zasebnem življenju, kot tudi v poslovnem svetu. Zdaj »dark mode« revolucija nadaljuje svojo pot, in sicer bi naj to lastnost dobilo še več aplikacij, ki bodo obdane s temnimi temami. Najnovejši član »temne družine« je Instagram, saj naj bi po napovedih portala TechRadar »temni način« dobil tako za iOS kot Android naprave.


Do zdaj je bila nova lastnost na voljo samo za uporabnike »beta« in »alfa« verzije aplikacije, zdaj pa je »dark mode« na voljo za vse, ki uporabljamo uradno verzijo aplikacije. No, ne ravno za vse.

  • Poglejte si, kako vključiti »dark mode« v aplikaciji Google Chrome

Prvi mož Instagrama, Adam Mosseri, je na Twitterju zapisal pomembno informacijo, in sicer je »dark mode« na voljo zgolj za uporabnike najnovejših verzij mobilnega operacijskega sistema – Android 10 ali iOS 13. Verjetno še precejšnje število uporabnikov obeh sistemov ni bilo deležnih zadnje posodobitve operacijskega sistema in zato je to pomembna informacija, kajti v starejših verzijah »temen način« ne bo mogoče uporabljati.


Na žalost trenutno »dark mode« lastnosti ni možno vključiti neposredno znotraj aplikacije Instagram. Dodatek »temnega načina« preprosto pomeni to, da aplikacija sprejme širše sistemsko nastavitev »dark mode« zadnjih verzij sistema Android in iOS.


Preskok na temno stran

Prej smo sicer omenili, da je »dark mode« na voljo zgolj za uporabnike najnovejših verzij operacijskih sistemov iOS in Android, kajne? To je sicer res, vendar to še ne pomeni, da bodo uporabniki starejših verzij sistemov v celoti prikrajšani za novo lastnost.


Po poročanju podjetja XDA Developers bi naj na vidiku že bila posebna »tema« znotraj aplikacije Instagram, ki bi lahko omogočila uporabo »dark mode« načina za starejše verzije Androida. Kar se tiče starejših iOS verzij za zdaj teh informacij nimamo, vsekakor pa bomo zadevo spremljali še naprej in vas sproti obveščali o potencialnih novih možnostih.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več