Računalništvo, telefonija
14.12.2019 17:04

Deli z drugimi:

Share

Tudi Walmart z avtonomnimi vozili za dostavo živil

Tudi Walmart z avtonomnimi vozili za dostavo živil
Tudi Walmart z avtonomnimi vozili za dostavo živil

Wal-Mart Stores, Inc., ali samo Walmart je velika ameriška trgovska veriga, ki jo je ustanovil Sam Walton leta 1962. Veriga ima v lasti več kot 11.000 trgovin v 28 državah po svetu. V ZDA in Kanadi posluje pod znamko “Walmart” v Mehiki kot Walmart de México y Centroamérica, v Veliki Britaniji kot Asda, na Japonskem kot Seiyu, v Indiji pa kot Best Price. Walmart je z 2,2 milijona delavci največji komercialni zaposlovalec na svetu. Od zdaj naprej pa bodo nudili tudi avtonomno dostavo živil, saj so se povezali s podjetjem Nuro.


Walmart je izpostavljeno partnerstvo naznanil v blog zapisu. Pilotni program se bo začel v Houstonu v prihajajočih se tednih, Nuro pa bo poskrbel za podporo z avtonomno tehnologijo in floto samovozečih se vozil. »Walmartova zaveza njihovim kupcem se v celoti sklada z našim poslanstvom, da ljudem prihranimo čas in denar pri nakupovanju. Zelo smo veseli, da smo združili moči z Walmartom, da lahko nudimo najboljšo možno izkušnjo dostave strankam«, pravi Cosimo Leipold, vodja partnerstev pri Nuru. Pri podjetju so posebej zadovoljni, ker jim sodelovanje z Walmartom daje veliko priložnost, da izboljšajo »door-to-door« storitev, da skrbijo za Walmartove najzvestejše stranke in še naprej nadaljujejo s sodelovanjem s skupnostjo v Houstonu.


Program avtonomne dostave bodo sestavljala Nuro R2 vozil – električna vozila, ki so narejena tako, da za vožnjo in prevoz živil ne potrebujejo voznika ali potnikov. Storitev bo v drugi fazi vključila tudi avtonomne Toyote Prius, ki bodo sami skrbeli za dostavo Walmartovih izdelkov.


Medtem ko nobeno od podjetij ni javno objavilo načrtov za širitev avtonomne dostave izven meja Houstona, so v sporočilu za javnost zapisali, da bo storitev kmalu na voljo za splošno javnost Houstona. Povpraševanje po tovrstnih storitvah je vedno večje, bo pa še vedno potrebno precej časa, preden bo komercialna raba teh storitev na dovolj visokem nivoju, da bomo lahko govorili o masovni rabi.


Partnerstvo Walmarta in Nura je ena zadnjih potez trgovskega giganta, da se priključi trendu dostave hrane in živil. Septembra letos je Walmart razširil svojo »Delivery Unlimited« storitev na dodatnih 200 metro območij po državi. Zavedajo se, da je nakupovalna izkušnja vse bolj vezana na digitalni svet in da ljudje želijo tudi živila dobiti na »gumb«. Poslovni model dostave živil je Walmart zastavil tako, da stranke plačajo slabih 100 dolarjev letno in dobijo želena živila na dom. Vsa naročila nad 30 dolarjev so tako brezplačna, sicer pa se dostava plača posebej.


Po Walmartovih podatkih Nuro pilotni program zaobjema 3.100 prodajnih mest, kjer je možno prevzeti živila in več kot 1.600 trgovin, ki nudijo dostavo živil na dom. Nuro med drugim nudi tudi dostavo hrane in živil v sodelovanju z drugimi partnerji, kot sta Domino’s in Kroger.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več