Računalništvo, telefonija
15.04.2018 20:00

Deli z drugimi:

Share

Uber z novimi varnostnimi funkcijami

Uber prihaja z novimi izboljšavami
Uber prihaja z novimi izboljšavami

Tokrat so pri Uberju pripravili kar nekaj varnostnih novosti. Pri večini odločitev je sodeloval tudi bivši sekretar ZDA za nacionalno varnost. Glavno vprašanje pa še vedno ostaja. Kdaj bo Uber na voljo pri nas? Uber je tako nedavno za javnost dejal, da je pripravil kar nekaj novih varnostnih “popravkov” za svoje uporabnike.

Na novo je v aplikaciji dodal “varnostni center” (Safety Center), kjer uporabniki dodajo stike svojih najbližjih, ter tudi zaprosijo za nujno pomoč. Tako v primeru nesreče, lahko aplikacija zdravnikom avtomatsko posreduje vaše zdravstvene podatke, najbližjim pa sporoči, da ste imeli prometno nesrečo.

Aplikacija naj bi tudi omogočala, da uporabniki posredujejo svojo lokacijo v živo do 5 različnim prijateljem, ter jih tako obvestili, kje se nahajajo v vsakem trenutku, v primeru dvomov. Seveda bo možno prilagoditi tudi, da aplikacija sporoča lokacijo samo v času nočnih voženj.

Med drugim so pri Uberju tudi izboljšali varnostni pregled vseh voznikov, saj so v preteklosti lahko za Uber vozili tudi neprisebni in neprištevni vozniki, kateri bi morali biti za zapahi, vendar so nekako zaoblili Uberjev varnostni mehanizem za preverjanje voznikov.

V primeru, da bi se tudi tokrat zgodilo kaj neprijetnega, bodo v aplikacijo vključili tudi t.i. “gumb v sili”, s katerim bodo lahko uporabniki v trenutku poklicali policijo, telefon bo pa obenem podal tudi vašo GPS lokacijo. Ta novost bo sprva na voljo samo uporabnikom, nato pa še voznikom.

Redno, oziroma na letni ravni naj bi tudi pregledovali kriminalno zgodovino vseh voznikov, ter tudi redno spremljali, ali je voznik naredil kakšno kaznivo dejanje.

Za konec, je pa Uber v svoje prostore povabil bivšega sekretarja za nacionalno varnost, Jeh Johnson, ter ga imenoval za predsednika varnostnega zbora.

Vse te dodatne storitve, naj bi bile na voljo že poleti letos.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več