Računalništvo, telefonija
07.12.2017 12:00

Deli z drugimi:

Share

Ugrabimo vam lahko računalnik

Spletna stran lahko "rudari" za kriptovalutami
Spletna stran lahko "rudari" za kriptovalutami

Vedno več spletnih strani, ki ne zaslužijo dovolj z oglaševanjem, služijo na prikriti način. Uporabnik se sploh ne zaveda, da daje svoj računalnik v najem, brezplačno.

Kako? Preprosto! Spletna stran vsebuje kodo, ki vaš računalnik spremeni v rudarja za kriptovalute. Torej, medtem ko brskate po določeni spletni strani, lahko ta izrablja vaš procesor, za rudarjenje kriptovalut. To lastniki spletnih strani dosežejo zgolj z parimi vrsticami kode.

Tako so se nekatere spletne strani odločile, da bodo na tak način začele služiti. Podjetje Coinhive, zatrjuje da naj bi na tak način hitro zaslužili.

Omogočajo tudi drugačen način, tako da skrčimo določeno povezavo in mora naš računalnik opraviti določeno delo, da nas preusmeri na končno spletno stran. Tudi za nadležna preverjanja uporabnikov, če smo to res mi, oziroma človek in ne robot, v bistvu namesto klikanja na sličice, izkoristi našo procesorsko moč.

Če obiskujete spletne strani, na katerih se dalj časa nahajate, na primer kot so za deljenje video-vsebin in podobnih, zatrjujejo, da lahko tako zaslužite tudi do 79$ na mesec, če spletno stran obišče zgolj 10 do 20 uporabnikov.

Seveda se pa lahko temu tudi izognemo, saj obstajajo za spletni brskalnik Chrome in ostala, posebne razširitve, ki to kodo blokirajo, oziroma je ne upoštevajo.

Več si lahko preberete na spodnji povezavi, vendar spletna stran zelo verjetno uporablja vaš procesor za rudarjenje.

Pred koncem naj vas še pomirimo, mi tega ne počnemo 🙂

Povezava za več informacij: https://coinhive.com/


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več