Računalništvo, telefonija
09.10.2019 18:00

Deli z drugimi:

Share

Uporabite tole “Close Friends” nalepko in se pozabavajte s prijatelji

Uporabite tole "Close Friends" nalepko in se pozabavajte s prijatelji
Uporabite tole "Close Friends" nalepko in se pozabavajte s prijatelji

Verjetno ste že opazili, da je Instagram konec lanskega leta v aplikacijo dodal novo lastnost, kjer lahko svoje sedanje prijatelje/sledilce dodamo v prav posebno skupino, ki se imenuje “Close Friends” (“bližnji prijatelji”). Zdaj lahko prav vsakega izmed prijateljev prepričate, da ste ga uvrstili na svojo listo najbolj dragocenih Instagram prijateljev in se na tak način malce pošalite. Verjeli ali ne, ta novost je pri določenih uporabnikih Instagrama prinesla kar nekaj težav, kajti postopoma so ugotovili, da jih nekdo, ki bi jih po njihovem mnenju moral uvrstiti na “Close Friends” seznam, tja ni uvrstil. Je lahko kaj hujšega?

Torej, ko je Instagram konec leta 2018 izdal novost, je pojem spletnega prijateljstva postal še bolj zapleten. Neko nenapisano družbeno pravilo pravi, da če te nekdo doda na svoj “Close Friends” seznam, se spodobi, da ga tudi mi dodamo na svojega. Vsebina, ki jo uporabniki objavljamo na svoj “Close Friends” seznam, bi naj bila bolj osebna in zato mogoče primerna zgolj za določen krog ljudi po naši izbiri. Do sedaj pa se je po uporabniških izkušnjah izkazalo, da temu ni vedno tako in je Instagramova novost je prinesla kar nekaj dilem.

Od zdaj naprej (oz. po novi posodobitvi aplikacije) bo v aplikaciji na voljo tudi nova nalepka (“sticker”), ki bo zadeve še bolj popestrila in po vsej verjetnosti povzročil malce zmede ali pa humornih situacij. Andrew Cushing, kreativni direktor, se je poigral z Adobe programi in ustvaril zanimivo nalepko. Na sliki lahko vidimo, da gre za imitacijo realne podobe, ki se nam pojavi, če nekdo od naših bližnjih prijateljv objavi vsebino kot “Story”.

“Verjamem, da imajo ljudje težavo, da čutijo nujo po tem, da dodajo tiste ljudi, na katerih seznamih so se pojavili sami, tudi med svoje bližnje prijatelje. Gre v bistvu za vračilo neke usluge, ki pa to sploh ni”, je povedal Cushing za spletni portal Mashable. “Menim, da bo moja nalepka popestrila dogajanje za uporabnike Intagrama, seveda pa ne želim nič slabega. Po mojem bo zanimivo kdaj pa kdaj prilepiti tole nalepko kar v eno povsem naključno sliko, kot je recimo nek hrib ali kaj podobnega. Tudi sam opažam, da se seznam “Close Frineds” uporablja predvsem za bolj občutljivo vsebino, ali do neke mere eksluzivno vsebino, ki lahko v javnih objavah sproži določene kritike. Torej moja nalepka bi lahko prispevala k dodatni kredibilnost objav, ki bi bile sicer dokaj dolgočasne”, je še dodal.

Na Twitterju se je takoj sprožil val reakcij na novo nalepko, mnenja pa so bila precej deljena. Od tistih, katerim se je novost zdela smešna, do tistih, ki se jim nalepka zdi povsem zlobna in neuporabna. Če ste tip človeka, ki potrebujete v življenju tudi kanček drame, potem bo tale nalepka prava za vas. Kot rečeno je prišla ob zadnji posodobitvi aplikacije in bo torej na voljo postopoma v vseh državah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,