Računalništvo, telefonija
26.06.2013 10:12

Deli z drugimi:

Share

Urejen sistem za upravljanje identitet

Na Univerzi v Mariboru so v sredo, 19. junija pripravili dogodek, kjer so predstavili ureditve identitet. Predstavitev je bila namenjen vsem ki načrtujejo ureditev identitet. Sem spadaj predvsem vodje informatikov, kadrovskih služb, organizacij, informacijskih varnosti in projektov.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.
Na Univerzi v Mariboru so predstavili sistem za upravljanje identitet.

Najprej je Izidor Golob, vodja računalniškega centra Univerze v Mariboru, predstavil sistem upravljanja uporabniških pravic na Univerzi Maribor. Zaradi 2.000 zaposlenih in 20.000 študentov je dober sistem nujno potreben. Cilj projekta je bil zmanjšati administrativne in druge stroške upravljanja identitet. Približati so se želeli tudi varnostnim in zakonskim standardom ter upravljanju tveganja. S tem so vzpostavili centralizirano rešitev za uporabniške identitete in olajšali izvedbo drugih projektov. Projekt se še izvaja, vendar je že v fazi zaključitve.

Mitja Kozar, vodja informacijske varnosti in vodja službe za podporo uporabnikom v Gorenju, je prikazal kako je Gorenje uspešno uvedlo Quest One Identity Solutions.

Na koncu je Maja Juvančič, svetovalka za kadre in projektno vodenje, ponazorila vlogo kadrovske službe pri upravljanju uporabniških identitet. Izpostavila je pomembnost enotnega sistema za vpis kadrovskih podatkov in njegovo vlogo pri pravočasnemu izpisu pogodb, izdajo plač in evidenco časa.

»Z odzivom smo izredno zadovoljni. Stranke so način sodelovanja z UM v obliki demo centra zelo dobro sprejele. Upravljanje identitet in kontrole dostopov je področje, ki je izredno kompleksno. Preko demo centra, ki deluje v okolju RCUM imamo mi kot distributer DELL Software rešitev in naši partnerji možnost, da strankam rešitve še bolj približamo.« je izjavil Andrej Božiček iz ADM – Adria, d. o. o.

Univerza v Mariboru ima dostop do sodobnih tehnologij, ki jih uporablja za upravljanje identitet zaposlenih in študentov. Za jesen je že predvideno, da se začne center uporabljati v izobraževalno raziskovalne namene. Za potencialne delodajalce to pomeni, da bodo imeli na voljo mlad kader s teoretičnim znanjem in uporabniško izkušnjo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več