Računalništvo, telefonija
19.10.2017 12:08

Deli z drugimi:

Share

V Celju se je začel sejem tehnoloških rešitev prihodnosti

V Celju se je začel sejem tehnoloških rešitev prihodnosti
V Celju se je začel sejem tehnoloških rešitev prihodnosti

Na celjskem sejmišču se je danes začel novi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the Future, ki bo trajal do sobote 21. oktobra. Na sejmu 50 razstavljavcev predstavlja tehnološke rešitve, ki olajšujejo vsakdanje in poslovne procese, obiskovalci pa prek sodobnih inovacij lahko spoznajo vpliv in nujnost digitalnega razvoja, od katerega je odvisna tudi naša prihodnost. Sejem, ki ga spremlja tudi bogat strokovni program, bo vse tri dni mogoče obiskati med 9. in 18. uro. Sejem je ob 10. uri uradno odprl častni pokrovitelj minister za javno upravo Boris Koprivnikar. Celjski sejem je ob tej priložnosti podelil priznanja prvim trem start-upom, ki so bili s strani komisije najbolje ocenjeni.

V razstavnem delu sejma so predstavljene rešitve za povečanje učinkovitosti poslovnih in delovnih procesov. Med drugim si je mogoče ogledati rešitve za upravljanje identitet in storitve sistemske integracije, poslovne informatike, digitalnega sporočanja ter elektronike, inovativne rešitve za upravljanje vodovodnega omrežja in ravnanje z odpadki, energetike in industrije, rešitve za celovito upravljanje dogodkov in udeležencev, inovativne rešitve za šolstvo, spletne aplikacije za digitalizacijo poslovanja, poslovne analitike, operacijski sistem za internet stvari, rešitve za povezovanje strojev, tovarn in drugih resursov, klepetalne robote, ponudnike telekomunikacijskih storitev. Predstavljene so rešitve s področja e-zdravja, e-izobraževanja in e-mobilnosti. Predstavile se bodo izobraževalne institucije in strokovne revije ter 10 obetavnih start-up podjetij, ki jih je Celjski sejem v sodelovanju s partnerji izbral na natečaju iFEEL start-up 2017.

Na razstavnem prostoru Storitve digitalne Slovenije oz. Republike Slovenije lahko obiskovalci skozi ponazoritev različnih življenjskih dogodkov spoznajo ključne eStoritve javne uprave. Potekala bodo tudi številna zanimiva predavanja, delavnice in posveti o elektronskem poslovanju z državo na različnih področjih družbenega življenja ter o drugih digitalnih rešitvah. Koordinator nastopa je Ministrstvo za javno upravo, ki bo nastop izvedlo skupaj z več kot 10 organi javnega sektorja. Med drugim se bodo obiskovalci na tem razstavnem prostoru seznanili s postopkom registracije spletne strani na domeni .si, ki letos praznuje 25 let, s storitvami portala eUprava za državljane, s pionirjem slovenskega interneta Akademsko in raziskovalno mrežo Slovenije (Arnes), ki prav tako praznuje 25-letnico in v okviru katere delujeta tudi Register.si ter SI-CERT. Sodelavci SI-CERT bodo obiskovalcem podrobno predstavili nacionalni ozaveščevalni program Varni na internetu ter svetovali, tudi ena na ena pri različnih vprašanjih internetne varnosti.

Na sejmu prvi dan tudi vizionar in eden od nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti

Glavni govorec prvega sejemskega dne bo strokovnjak, vizionar in eden izmed nosilcev razvoja mobilnosti v prihodnosti Dirk Arnold, podpredsednik za znamko BMW i in področje e-mobilnosti v BMW Group. Arnold, strokovnjak za področje marketinga, korporativnega komuniciranja in vrhunski strateg, je že več kot 15 let del podjetja BMW Group. Z bogatimi izkušnjami in odličnim vpogledom ter zaznavanjem gibanja trga je pripeljal znamko BMW i na prvo mesto v razredu premijskih električnih avtomobilov in ji zagotovil naziv pionirja električne mobilnosti. Kot pravijo v BMW Group, bo mobilnost prihodnosti trajnostna, povezana, naelektrena in avtonomna. Kako se bo avtomobilska industrija razvijala v prihodnje, je namreč pomembno tudi za slovenska podjetja, ki v vlogi dobaviteljev sodelujejo z nemškimi in drugimi avtomobilskimi znamkami.

BMW Group Slovenija bo na sejmu prvič po svetovni premieri na avtomobilskem salonu v Frankfurtu slovenski javnosti ekskluzivno predstavil prenovljen BMW i3. Ob prenovljenem BMW i3 pa bodo obiskovalci lahko občudovali še unikatnega superšportnika BMW i8, ki ga je poslikal priznani ilustrator Mitja Bokun.

Prvi sejemski dan bo na sejmu med drugim mogoče prisluhniti še sklopu predavanj o pametnih mestih in skupnostih – med drugim bo predstavljen projekt pametnega mesta ASPERN na SV delu Dunaja, kjer gradijo pametno mesto za 40.000 prebivalcev. Na okrogli mizi podjetje KOPA računalniški inženiring bodo vodilni ljudje uspešnih proizvodnih podjetij delili svoje izkušnje z digitalizacijo v podjetju, odvil se bo še sklop predavanj o spletni varnosti.

Podroben dnevni program sejma in seznam razstavljavcev je objavljen na www.feelthefuture.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več