Računalništvo, telefonija
19.11.2018 07:16
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

V naprednem tehnološkem okolju moramo postati bolj človeški

V naprednem tehnološkem okolju moramo postati bolj človeški
V naprednem tehnološkem okolju moramo postati bolj človeški

Svet se lahko do leta 2030 bliskovito spremeni, napovedujeta Dean Donaldson in Jonathan Tavss, direktorja in soustanovitelja globalnega svetovalnega podjetja Kaleidoko, ki sodelujeta s številnimi start-upi in podjetji z lestvice “Fortune 100”. Znanstvena fantastika in filmska industrija nam v veliki meri prikazujeta zgolj temno plat tehnološkega napredka, zato bosta osvetlila, katere priložnosti prinaša prihodnost in kako se lahko prilagodimo, da bomo v svetu umetne inteligence, tehnologije veriženja podatkovnih blokov in genetike znali izkoristiti človeški dejavnik.

O tem bosta govorila na 20. dogodku SEMPL, ki ga bosta odprla s predavanjem, ki sta ga poimenovala “The Majority Report: Priložnosti za medije v letu 2030”.

Jubilejni 20. SEMPL se bo odvil v portoroškem Grand Hotelu Bernardin 29. in 30. novembra. Tam bo več kot 1.200 strokovnjakov medijsko-komunikacijske panoge, ki bodo dva dni namenili spoznavanju globalnih trendov v marketingu, medijih in komunikacijah.

Da je človeški dejavnik še vedno odločilen v uspešnih poslovnih zgodbah, dokazuje tudi ena najuspešnejših slovenskih modnih oblikovalk Nina Šušnjara, ki pravi, da smo zaradi konkurence hitrejši in zaradi sodelovanja boljši. V pogovoru na SEMPL-ovem odru bo razkrila več o svojih kreativnih partnerstvih z uglednimi blagovnimi znamkami, ki v tujini niso nobena redkost, v Sloveniji in regiji pa se šele razvijajo. Med njenimi najuspešnejšimi primeri soznamčenja so Natura Femina, EQUA, Mömax in celo Jaguar.

Inovator, ki mu je ideje kradel celo Apple

Naše možgane se da natrenirati, da znajo ustvarjati nove ideje. Z enostavnimi miselnimi igrami asociacij lahko spodbudimo ustvarjalnost in prav vsakega posameznika v podjetju naučimo, kako razmišljati inovativno. Lona Safka, serijskega inovatorja in izumitelja, verjetno ni več treba posebej predstavljati. To, da so njegove izume »kradli« celo pri samem Applu, pove več kot dovolj o tem karizmatičnem Američanu, ki bo na svoji delavnici v manj kot 50-ih minutah pokazal glavne dejavnike, ki zavirajo ustvarjalnost vašega podjetja, hkrati pa udeležencem ponudil orodja in znanje za premagovanje teh ovir. Predstavil bo svoj koncept Marketinga zlitja (Fusion Marketing), ki predstavlja združitev tradicionalnih in digitalnih orodij.

Rustam Ziganshin, prodajni partner za Srednjo in Vzhodno Evropo pri Facebooku, in Atanas Raykov, direktor za poslovni razvoj pri podjetju Viber, bosta ponudila vpogled v kreativne možnosti, ki jih oglaševalcem in komunikatorjem ponujata obe globalni podjetji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več