Računalništvo, telefonija
21.03.2018 07:50

Deli z drugimi:

Share

V tej državi bo 10 gigabitna internetna povezava kmalu postala stalnica!

Do leta 2022 naj bi bila v Južni Koreji pokritost z 10 gigabitno internetno povezavo že kar 50 odstotna.
Do leta 2022 naj bi bila v Južni Koreji pokritost z 10 gigabitno internetno povezavo že kar 50 odstotna.

Internet že kar nekaj časa predstavlja eno ključnih dobrin našega vsakdanjika, saj si življenja brez njega sploh več ne predstavljamo. Vse je namreč dostopno preko spleta, ta pa je z nami prisoten tako doma, kot tudi na delu in na poti. Zelo pomembna, poleg dostopnosti, pa je seveda tudi hitrost povezave. Si sploh še predstavljate, da se vam video na Youtubu ne bi naložil v sekundi ali dveh, kaj šele pri kliku na povezavo do določene spletne strani, kot je na primer družbeno omrežja Facebook ali spletni iskalnik Google.

Seveda pa hitrost povezave ni enaka v vseh državah po svetu. Nekatere imajo počasnejšo, v drugih se vsebine pretakajo že skoraj s svetlobno hitrostjo. Med njimi trenutno prednjači Južna Koreja, kjer povprečna hitrost dostopa do svetovnega spleta znaša kar 26,3 megabitov na sekundo. Kmalu pa se bo to povprečje znatno zvišalo, saj je južnokorejsko ministrstvo za znanost ter informacijske in komunikacijske tehnologije napovedalo komercialno ponujanje 10 gigabitne internetne povezave po celotni državi.

Klasična oziroma stacionarna internetna povezava je, poleg mobilne tehnologije 5G ter navidezne in izboljšane realnosti, namreč ključna tehnologija v Južni Koreji. Južnokorejsko ministrstvo za znanost ter informacijske in komunikacijske tehnologije bo kmalu ustanovilo poseben konzorcij, katerega ključna naloga bo razviti osnovno opremo in omrežno tehnologijo za doseganje 10 gigabitne povezave. Do leta 2022 naj bi bila v Južni Koreji pokritost z 10 gigabitno internetno povezavo že kar 50 odstotna. Pri nas pa bomo morali na tovrstne komercialne povezave v svetovni splet seveda počakati še nekaj desetletji.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več